Legyen egy meglepő kerted!

Tedd lakájossá a kertedet néhány alapötlet segítségével, melyeket épp csak egy kicsit kell továbbgondolnod, az eredmény máris leírhatatlanul eredeti lesz.


Tedd lakájossá a kertedet néhány alapötlet segítségével, melyeket épp csak egy kicsit kell továbbgondolnod, az eredmény máris leírhatatlanul eredeti lesz.

Ha te is olyan vagy, aki ha tehetné, akkor minden idejét a kertben töltené, akkor ismerős lehet ez a helyzet számodra: néha egy picit már unalmassá válik pázsitos kedvenced, és érzed, kellene valamit változtatnod rajta. Nagy beruházásba azonban nem kezdenél, de szeretnél egy kis fazonigazítást, amitől izgalmasabbá válik zöld birtokod.

Olyan megoldásokra vágysz, ami ténylegesen nem változtatja meg a kert arculatát, ám egy parti, egy gyerekzsúr vagy egy baráti összejövetel erejéig új hangulatot ad a kert egy sarkának, egy részletének. Mutatunk néhány jó ötletet.

Ha a klasszikus sátorozást választjuk, még nem mondtunk semmi újat. De mi van akkor, ha a sátrat kitárjuk és a környezetét is belakjuk? Kell hozzá néhány elnyűtt szőnyeg, nagy párnák, függönyök vagy drapériák, néhány kisebb ülőalkalmatosság, asztalka, és máris háremhölgynek érezhetjük magunkat saját sátorvárosunkban. Ugye mennyire hangulatos?

Ha baráti összejövetelt tervezünk, akkor bolondítsuk meg egy kis mozizással. Sajnos egyre kevesebb nyilvános kertmozi működik, de egy kis energiaráfordítással lehet saját mozink. Egy projektor vagy vetítő és egy fehér vászon kell csupán, néhány kényelmes szivacs és indulhat is a retro filmvetítés!

Akár szerelmi fészket is kialakíthatunk néhány méter anyag segítségével. Csak egy szárítókötelet kell kifeszítenünk két fa közé, rajta átvetni az anyagokat, párnákkal teleszórni, és egy kiadós piknik mellett áldozni is lehet a romantika asztalán. Kényelmesebbeknek ajánlhatjuk a napernyővel ellátott pihepuha Paradiso kanapét, aminek állítható napellenzőjével a kíváncsi szemek elől is elbújhatnak.

Címkék: