Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Meghitt melegség a hűvös estékre


Ha a hideg estéket is a kertben szeretnéd tölteni, gond és kellemetlenség nélkül megteheted a kerti melegítőknek hála. Ezek a látványos kiegészítők meglepően nagy területen képesek nyáresti hangulatot teremteni a zúzmarás éjszakában.

Az Italkero Dolce Vita melegítő egyaránt nagyot alakít látványos hangulati elemként és fűtőegységként. A stabil szerkezetű test közepétől egy lángoszlop emelkedik a magasba, amely a tűz természetes, de biztonságos keretek közé szorított, megzabolázott szépségét hozza el a kertekbe. Hőálló, edzett üvege miatt a balesetveszély minimális, és karbantartása is egyszerű.

A beépített lámpáinak és pohártartójának köszönhetően a buli lelke is lehet a Dolce Vita teraszmelegítő, amely félig fedett és teljesen nyitott téren is kivételesen teljesít. Hogy ez pontosan mit jelent? A melegítő körül 6-8 fokkal is emelkedhet a hőmérséklet, és ennek hatását még pár méterrel a fűtőtesttől is érezni lehet. Egy nagyobb (20 nm) teraszon azonban már egynél több melegítőre lesz szükség.

A kellemesen meleg közérzethez nem kell méterenként felállítani egy Dolce Vitát, bármilyen látványos is lenne az, elég ha a stratégiailag fontos helyekre összpontosítasz. Lehetőleg ne állítsd őket sarokba, inkább középre, jól körüljárható helyekre tedd, vagy az ajtó közelébe. A melegítő (a 11 kg-os gázpalack nélkül) nem túl nehéz, így könnyen mozgatható, hogy saját tapasztalatok alapján találd meg számára az ideális helyet. A melegítő hatását tovább fokozhatod, ha a terasz nyitott területeire vagy a kerti parti színhelyére vastag függönyöket szerelsz fel, amelyek egy helyben tartják a meleget.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook