Mi kell egy tökéletes kerti főzőcskézéshez?

Nyáron a legtöbb időt a szabadban töltjük, ha tehetjük, akkor a főzést is oda szervezzük. De minek kell teljesülnie ahhoz, hogy tökéletes kerti élményben legyen részünk?


Nyáron a legtöbb időt a szabadban töltjük, ha tehetjük, akkor a főzést is oda szervezzük. De minek kell teljesülnie ahhoz, hogy tökéletes kerti élményben legyen részünk?

Ha nem csupán egy gurulós grillkészletben vagy bográcsozásban gondolkodunk, hanem szeretnénk valami komolyabbat, akkor egy kiépített konyhára lesz szükségünk. A nyári konyha praktikussága nem kíván túl sok magyarázatot, hiszen nincs is annál jobb, mint közösen, a szabad ég alatt sütni-főzni. Ráadásul úgy, hogy minden egy helyen, kéznél van.

Már a tervezés első pillanatában érdemes átgondolni, hogy mi mindenre lesz szükségünk. Melyek azok a nyári konyhai tevékenységek, amelyeket a szabadban szeretnénk megvalósítani. Ne feledkezzünk el a megfelelő mennyiségű, időjárásálló, földelt és biztonságos konnektorról, a tökéletes munkalapról (ami pillanatok alatt tisztává varázsolható, hiszen a nyári melegben minden sokkal gyorsabban megromlik), a mosogató egységről, valamint a világításról!

Tervezd meg azt is – épp úgy, mint a benti konyhádba – , hogy mit hová szeretnél elhelyezni ahhoz, hogy minden kényelmesen a kezed közelében lehessen. Melyik főzőegység melyik mellé kerüljön, hol álljon a hűtő vagy a főzőegységed. Ha sikerül az ideális kerti konyhát kialakítanod, akkor a bentit szinte be is zárhatod – ha csak nem esik, akkor minden idődet a kerti konyhádban fogod tölteni.

Amire még mindenképpen figyelned kell, hogy itt a szélnek köszönhetően könnyebben törnek a poharak, így ha teheted, ne kristálypoharakban szolgáld fel a frissítőket, hanem rusztikusabb, erősebb üvegből készült vagy műanyag poharakban. Ma már többféle stílusban találhatsz ilyen jellegű kiegészítőket, így nagyon elegáns és karakteres darabokra tehetsz szert. Az időjárás a konyhai berendezéseket is kikezdheti, ezért azt javasoljuk, ezek legyenek inoxból, amihez természetes kőlapot vagy masszívabb faanyagokat használj.

Egy kerti konyha elengedhetetlen része a grill szett, így erre neked is szükséged lesz. Segítünk választani: a Broil King gázgrill szettjeit bátran ajánlhatjuk, te sem fogsz csalódni bennük. 

Címkék:

Előző Cikk

A jó asztal titka