Milyen a jó kültéri melegítő?

Egy-egy hidegebb nyárestén is jó szolgálatot tehetnek, de kétségtelen, hogy a kültéri fűtőberendezések igazi szezonja a kora tavaszi és őszi időszak. Készülj fel már most a hűvösebb időkre, és válaszd ki a teraszodhoz leginkább illő kültéri melegítőt! Ehhez adunk most néhány támpontot.Minőség és biztonságMint minden tartós használati tárgy esetében úgy a melegítő kiválasztásakor is fontos a minőségi alapanyag, a megfelelő garanciális háttér és a könnyű kezelhetőség. Mivel a legtöbb melegítő gázt használ, fontos, hogy alaposan ismerd a működési elvet, a ki-bekapcsolás menetét és a gázpalack cseréjének mikéntjét. Természetesen több fajta melegítő közül válogathatsz, így egyáltalán nem biztos, hogy az általad kiszemelt példány gázpalackkal működik majd, de vásárlás előtt feltétlenül tájékozódj a technikai hátteréről, sokkal biztonságosabb lesz a kerted, ha ezt a döntés nem csak a külalak alapján hozod meg.Fűtési területA kültéri fűtőberendezés kiválasztásakor persze nemcsak a minőségre vagy a tartósságra kell ügyelned, de legyen legalább egy becslés is a fejedben a befűteni kívánt terület nagyságáról. A kisebb-nagyobb melegítők fűtési területe között igen nagy különbségek vannak, tehát nem mindegy, hogy csak egy asztal körül szeretnél melegedni a barátokkal vagy egy késői kerti parti több tucat vendégét óvnád a kihűléstől.ElhelyezésA kültéri melegítők fazonra és nagyságra is igen eltérőek lehetnek, ezért még a vásárlás előtt döntsd el, hogy valójában hova is teszed majd a berendezést. Az Italkero melegítők Infra Spider elnevezésű berendezése például felülről történő melegítést tesz lehetővé, amit a falra vagy a terasz tetejére kell felszerelni. Ennek következtében biztosan nem lesz útban, de a gyerekek vagy a koktélozó felnőttek társaságában sem kell balesettől tartani. Egy távirányítóval pedig a távolból is könnyen elvezérelhető a három fokozattal bíró eszköz. Cserébe viszont le kell mondani az áthelyezhetőségről. StílusVégül nem szabad elfeledkezni a megfelelő stílus fontosságáról. Ha romantikus hangulatot szeretnél, akkor nagyszerű választás lehet egy lánggal égő melegítő, mint amilyen a Italkero Faló fűtőoszlopa. Ez a megjelenésében elegáns, keskenyedő forma önmagában is látványos és még biztonságos is az üvegfal mögé szorított lángoszlopával. Ha inkább a praktikusság a cél, akkor az Lightfire – Dolcevita lehet a befutó, hiszen azon túl, hogy kiválóan melegít, a beépített lámpának köszönhetően kitűnő fényforrás is egyben. Ezen kívül kellemes magasságban még egy kis rakodóasztal is körbefut a melegítő peremén, ami igény szerint persze eltávolítható.


Egy-egy hidegebb nyárestén is jó szolgálatot tehetnek, de kétségtelen, hogy a kültéri fűtőberendezések igazi szezonja a kora tavaszi és őszi időszak. Készülj fel már most a hűvösebb időkre, és válaszd ki a teraszodhoz leginkább illő kültéri melegítőt! Ehhez adunk most néhány támpontot.

Minőség és biztonság

Mint minden tartós használati tárgy esetében úgy a melegítő kiválasztásakor is fontos a minőségi alapanyag, a megfelelő garanciális háttér és a könnyű kezelhetőség. Mivel a legtöbb melegítő gázt használ, fontos, hogy alaposan ismerd a működési elvet, a ki-bekapcsolás menetét és a gázpalack cseréjének mikéntjét. Természetesen több fajta melegítő közül válogathatsz, így egyáltalán nem biztos, hogy az általad kiszemelt példány gázpalackkal működik majd, de vásárlás előtt feltétlenül tájékozódj a technikai hátteréről, sokkal biztonságosabb lesz a kerted, ha ezt a döntés nem csak a külalak alapján hozod meg.

Fűtési terület

A kültéri fűtőberendezés kiválasztásakor persze nemcsak a minőségre vagy a tartósságra kell ügyelned, de legyen legalább egy becslés is a fejedben a befűteni kívánt terület nagyságáról. A kisebb-nagyobb melegítők fűtési területe között igen nagy különbségek vannak, tehát nem mindegy, hogy csak egy asztal körül szeretnél melegedni a barátokkal vagy egy késői kerti parti több tucat vendégét óvnád a kihűléstől.

Elhelyezés

A kültéri melegítők fazonra és nagyságra is igen eltérőek lehetnek, ezért még a vásárlás előtt döntsd el, hogy valójában hova is teszed majd a berendezést. Az Italkero melegítők Infra Spider elnevezésű berendezése például felülről történő melegítést tesz lehetővé, amit a falra vagy a terasz tetejére kell felszerelni. Ennek következtében biztosan nem lesz útban, de a gyerekek vagy a koktélozó felnőttek társaságában sem kell balesettől tartani. Egy távirányítóval pedig a távolból is könnyen elvezérelhető a három fokozattal bíró eszköz. Cserébe viszont le kell mondani az áthelyezhetőségről.

Stílus

Végül nem szabad elfeledkezni a megfelelő stílus fontosságáról. Ha romantikus hangulatot szeretnél, akkor nagyszerű választás lehet egy lánggal égő melegítő, mint amilyen a Italkero Faló fűtőoszlopa. Ez a megjelenésében elegáns, keskenyedő forma önmagában is látványos és még biztonságos is az üvegfal mögé szorított lángoszlopával. Ha inkább a praktikusság a cél, akkor az Lightfire – Dolcevita lehet a befutó, hiszen azon túl, hogy kiválóan melegít, a beépített lámpának köszönhetően kitűnő fényforrás is egyben. Ezen kívül kellemes magasságban még egy kis rakodóasztal is körbefut a melegítő peremén, ami igény szerint persze eltávolítható.

Címkék: