Nyári terasz trend

Ahhoz, hogy stílusos kerted, teraszod legyen, ismerd meg a nyár nagy slágereit, divatos irányvonalait. Ha nem lenne ötleted, segítünk berendezni teraszodat, kertedet, udvarodat.


Ahhoz, hogy stílusos kerted, teraszod legyen, ismerd meg a nyár nagy slágereit, divatos irányvonalait. Ha nem lenne ötleted, segítünk berendezni teraszodat, kertedet, udvarodat.

A szabadtéri lakberendezés elsődleges irányvonala, hogy megteremtse azt a teret, amelyben épp annyira otthonosan érezhetjük magunkat, mint otthonunk belső tereiben. A cél, hogy ne kelljen megalkudnunk csak azért, mert a szabad ég alatt szeretnénk eltölteni az esténket, a hétvégénket.

Ennek megvalósításához olyan bútorokra lesz szükség, melyek mindkét kívánalomnak megfelelnek. Kényelmesek, mint egy nappali kanapéja, szófája, és időtállóak, mint általában a kültéri bútorok. E kettő összegzéséből születtek azok a garnitúrák, melyek megszólalásig hasonlítanak egy nappali kanapéjához: divatosak, kényelmesek, vendég marasztalóak.

Ezen a nyáron továbbra is hódítanak a polyrattan, az aluminium bútorok, megspékelve teakfával és hatalmas párnákkal. A modern vonalvezetéstől kezdve a klasszikus szépséget és eleganciát megtestesítő robosztusabb darabokig, mindenki megtalálhatja a háza stílusához leginkább illeszkedőt.

A kültéri bútorok esetében az alapszínek visszafogottak: szürke, fehér, bézs, homok, vagy barnás árnyalatúak, melyekbe dinamikát a hozzájuk társított kiegészítők visznek. Nem ritka, hogy a kültéri elrendezés nem áll meg az ülőalkalmatosságok elhelyezésénél, hanem hozzá társulnak az apróbb, ám annál hangulatosabb elemek: szőnyegek, asztalok, puffok, párnák, drapériák.

A bútorok állandó kiegészítői lettek a dizájn elemként is alkalmas fényvédők: hatalmas kifeszített vásznak, melyek egy pálmalevélhez hasonlóan mindent betakarva nyújtanak hűsítő teret a forró nyárban. Akár teraszunkat, akár medencepartunkat árnyékoljuk is ezekkel, biztosak lehetünk abban, hogy nem csak a hőségtől, de a káros UV sugaraktól is védelmet biztosítanak.

Címkék: