Vesszőből, teakfából vagy alumíniumból?

Nehéz döntést kell hoznunk akkor, amikor kültéri bútorunkat szeretnénk megvásárolni, mert rengeteg lehetőség adódik, amiben nem csupán a formák, a méretek vagy a kényelem dönt, hanem az anyagválasztás is.


Nehéz döntést kell hoznunk akkor, amikor kültéri bútorunkat szeretnénk megvásárolni, mert rengeteg lehetőség adódik, amiben nem csupán a formák, a méretek vagy a kényelem dönt, hanem az anyagválasztás is.

Tegnapi cikkünket folytatva, ma ismét bemutatunk három olyan kültéri bútor típust, amelyek bármelyike kedvencünkké válhat. A kert és otthonunk hangulatától és bútoraink felhasználásától függően a nekünk tetsző legpraktikusabb mellett döntsünk akkor, amikor kertünk stílusos berendezését tervezzük. 

A klasszikus vesszőből font – a vidéki stílus elengedhetetlen kelléke, mely felidézi a régmúlt időket. Értékét a hazai kézzel készített munka jelenti. Bár az alapszín a legjellemzőbb, nagyon jól mutatnak a kertben a fehérre festett, párnákkal gazdagon ellátott darabok. Ugyan tisztításuk viszonylag egyszerű – locsolócsővel lezuhanyozhatjuk, illetve enyhe mosószeres vízzel átmossuk, alkalmanként újrafestjük – az időjárás viszontagságait nehezen tűrik. Az eső elől mindenképpen helyezzük fedett helyre.

A teakfa – Elegáns, egyedi stílust sugárzó darabok, melyek igényes kivitelezés mellett kertünk ékességei lehetnek. A teakfa a kültéri bútorok esetében megbízható társ: tömör szerkezetének köszönhetően nem szálkásodik, nem szárad szét, minden évszaknak ellenáll. Magas olajtartalma és sűrűsége ellenállóvá teszi a korhadással szemben. Mivel a fa színe dominál, ezért ebben az esetben a színválaszték korlátozott.

Az alumínium – Masszív, ám mégis könnyű bútorról beszélünk, amelynek formavilága végtelen lehetőséget rejt magában. Többféle anyaggal variálható: teakfával, műanyaggal vagy akár vászonnal is lehet kombinálni. A modern, letisztult stílusú házak, teraszok kedvelt választása. Mivel rozsdamentesek, ezért rendkívül hosszú életűek. Tisztítása egyszerű: nem igényelnek különösebb ápolást, egy vizes átmosással is megelégszenek.

Címkék: