Készítse elő a grillrácsot, hogy ne ragadjon!

A leragadó ételek a grillezés egyik nagy kihívásai. Ha fel kell kaparni valami (feltéve, hogy sikerül szépen megtenni), mindig nyomot hagynak a rácson, ahol aztán még könnyebben ragad le a következő fogás. Állítsuk meg az ördögi kört!


Az tapadásmentes felületek és az öntöttvas rácsok sem jelentenek feltétlenül garanciát a leragadás ellen. Egy jól előkészített felület azonban igen. Mit tehetünk?

Először is vegyünk egy erős, jó minőségű grillkefét és legyünk türelmesek. Ez a kettő első látásra talán nem függ össze, pedig mindkettőre szükség van a sikerhez.

A türelem elengedhetetlen, mert a tapadásmentes sütéshez vezető út forró grillel van kikövezve. Már az étel felkerülése előtt legyen meleg a grill. Ilyenkor be is vethetjük a kefét, hogy lekaparjunk róla minden szennyeződést, ami az állás során vagy az előző adag sütésénél került fel.

A rácsok tisztítása után egy kis papírtörlőt mártsunk olajba, és egy fogó segítségével kenjük le az olajos papírral a felületet. A papír csak annyi olajat enged vissza, amennyi kell, lecsöpögni nem fog, így nem kell fellángolásoktól sem tartani. Kezdődhet a sütés!