Kiemelkedő ízek és könnyű grillezés falappal

A falapon való sütés egy különleges és finom eredményt hozó grilltechnika, amihez általában cédrus fát használnak. A sütőlapból érkező füstös íz rengeteg pluszt ad az étel aromájához és biztos lehet benne, hogy a vendégeket is lenyűgözi majd a folyamat és a végeredmény.


Ön is szeretne úgy grillezni, mint a profik? Akkor adunk pár tippet a falapos sütéshez, amelyekkel csodálatos grillételeket készíthet és nagyszerű grillélményeket szerezhet!

1. Mindig áztassa be a fát langyos vízbe a grillre helyezés előtt, máskülönben meggyulladhat.

2. Sütés előtt vegye ki a vízből a lapot, és itassa le róla a felesleges vizet.

3. A grillt elő kell melegíteni falapos sütéshez, magas fokozaton legalább 10 percig.

4. A lap mindkét oldalát kenje be olívaolajjal és csak azután helyezzen rá sütnivalót.

5. A falapot mindig közvetlenül a tűz fölé tegye.

6. A cédrus laphoz kiválóan illik a lazac, míg a juharfán isteni lesz a sertés, az az égerfán pedig legtöbbször bárányt sütnek.

7. Grillezés után mindig kezelje óvatosan a felforrósodott lapot és elpakolás előtt győződjön meg róla, hogy már nem is parzsálik.

A professzionális grilleket gyártó kanadai Broil Kingnél most kedvezményes áron juthat hozzá a juhar grillezőlaphoz, ne hagyja ki a lehetőséget, és készítses a húsvéti bárányt a saját grilljén.