Kihagyhatatlan tipp, hogy a hús mindig puha maradjon a grillen

A grillezés első pillantásra nem tűnik túl bonyolultnak, de ahogy a sütőt is meg kell tanulni kezelni, úgy a grilleknél is van néhány alapszabály, amit érdemes betartani. Hússütésnél például ezt.


Bármilyen húst sütünk a grillen el kell találni a megfelelő belső hőmérsékletet, hogy se túl nyers, se túlsütött ne legyen. Ez nemcsak az élvezeti érték miatt fontos, vannak olyan alapanyagok, amelyeknél egészségügyi problémákat okozhat az alulsütés. Húshőmérővel ez a gond könnyen kiküszöbölhető, de még ilyenkor is be kell tartani egy szabályt, ami az étel állagát védi.

Az egyenletes sütési körülményeket biztosítani kell ahhoz, hogy a hús mindenhol átsüljön, ha pedig porhanyós, omlós állagot szeretnél, akkor tedd le a grill lapátot. Bármennyire is nagy a kísértés, hogy időről időre megfordítsd a húst és így garantáld, hogy mindenhol egyformán készüljön, a túl sok forgatással csak azt éred el, hogy megkeményednek a rostok. Ezért várj! Ne kapkodj! Egyetlen egyszer fordítsd meg a húst, és akkor nem kell attól tartanod, hogy túl rágós lesz a végeredmény.