Marinált spárga, nemcsak köretnek

Egyszerűnek tűnő, de több buktatót is rejtő recept azoknak, akik nem félnek a kihívásoktól. A tavasz frissességét és könnyedségét jeleníti meg a tányéron ez a marinált spárga recept, ami köretként és önmagában is isteni csemege.


A vinaigrette elkészítéséhez tegye a hagymát és fokhagymát az aprítóba és vágja őket finomra.

Ezután adja hozzá a sót, a mustárt, a citromlét, az ecetet és borsot, majd röviden keverje őket össze, még mindig az aprítóban.

Most jön a trükkös rész, az olaj hozzáadása. Keverés közben vékony sugárban öntse hozzá - szép lassan - az olívaolajat.

Ha kész a vinaigrette öntet, akkor jöhet a spárga blansírozása. Ehhez forraljon fel egy edényben sós vizet, annyit, amennyiben a spárga fele kényelmesen elfér.

Amikor forr a víz, tegye bele a spárgát két percre, majd szedje ki és rögtön tegye jéghideg vagy éppen jeges vízbe újabb két perce. Ez a jeges fürdő megakadályozza, hogy túlságosan megpuhuljon a spárga. Ha ez is megvan, óvatosan törölje meg a spárgákat és jöhet az adag másik fele is.

A kihűlt, megpihent spárgát, a tálalás előtt fél órával rendezze el azon a tányéron, amin majd feltálalja és locsolja meg a vinaigrette öntettel. Ezt követően szórja meg bőségesen pirított szezámmaggal. És már jöhetnek is a vendégek.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek és kiegészítők között.