Miért nem jó a nagy láng a grillezésnél?

A lángok mágikus látványa képes megbabonázni a grillezőt, de a magasra csapó lángnyelvek szépségébe nem szabad elmerülni, mert könnyen a készülő fogás látja kárát. Miért nem jó, ha túl nagy a láng?


A gázgrilleknél viszonylag egyszerű megzabolázni a lángokat, de itt is előfordulhatnak akaratlan fellángolások a lecsöpögő zsírok miatt. A faszenes grilleknél a lángolás visszaszorítása még nehezebb, pedig szükséges, az étel egyenletes sülése érdekében.

A nagy lángok hamar körülölelik az ételt, és megperszelik a felszínt. Ettől úgy tűnhet, hogy az étel idő előtt elkészül, de valójában, mivel a belső részek nem sülnek olyan gyorsan, nyersek maradnak. Ha ragaszkodunk a sütési időhöz vagy húshőmérőre bízzuk magunkat, akkor ugyanilyen könnyen túl is lehet sütni a külső réteget, hogy belül pont megfelelő állagot érjünk el. Mindkét esetben elégtelen lesz a végeredmény. Ezért kell a lángokat szigorú kontroll alatt tartani, és a fellángolások miatt az étel inkább áthelyezni egy hűvösebb részre, hogy minden egyenletesen sülhessen.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.