Nyitott tetővel is lehet grillezni?

Néhány extrém kivételtől eltekintve a grillek jól zárható tetővel érkeznek, mégsem egyértelmű a tető használata. Mikor legyen zárva és mely esetekben érdemes mégis inkább nyitva tartani?


A grill tetőkkel kapcsolatos ökölszabály, hogy lehetőleg mindig legyen zárva. Akárcsak a konyhai sütő, a grill is akkor tud igazán hatékonyan működni, ha a zárt térből nem szökik ki a meleg.

A filmekben látható gyakori kerti partis sütögetésnél a grillek ugyan ritkán vannak lecsukva, de ez ne zavarja meg, zárt tetővel energiát, sütési időt takarít meg, és a belső térben tapasztalható zavartalan hőkeringés miatt az étel is egyenletesebben sül.

A praktikum és energiahatékonyság mellett ugyanakkor figyelembe kell venni a kényelmi szempontokat is. Ha önnek a nyitott tető nagyobb biztonságot ad, és az is fontos, hogy állandóan követhesse az étel sülését, próbálja ki nyugodtan a nyitott tetős módszert.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a tavasz köszöntő SpaTrend Expóra, ahol biztosan megtalálja álmai grilljét.