Pizza a grillen, igenis lehetséges!

Az ínycsiklandó grillételek titka a grillsütő és a grillkiegészítők használatának ismeretében rejlik.  Van néhány olyan apróbb trükk, mely nagyban megkönnyíti a grillezést, és melyek alkalmazásával olyan ételeket készíthet, mint egy profi grillszakács.


Sütés előtt mindig érdemes előmelegíteni a grillt. Ez egy gázgrill esetében egyszerű lépés, a faszenes grillek tulajdonosainak azonban nagyobb kihívást jelent. A faszenes grillek begyújtását egyszerűsíti le az elektromos grillgyújtó, amellyel percek alatt előállítható az sütéshez szükséges parázs. A begyújtó kürthöz hasonlóan hatékony eszköz előnye, hogy a faszén a grillben hozható parázsló állapotba, ezért azt már melegen nem kell mozgatni.

Kevesen tudják, hogy grillen ízletes pizza készíthető. A grillsütőnkből percek alatt varázsolhatunk kemencét egy hőálló grillkiegészítővel, a grillkővel. A grillkő átveszi a grill hőmérsékletét, így segítségével szép egyenletesre süthetjük a pizzát.

A grillpartyk egyik legkedveltebb étele a saslik. A nyársak sütését és mozgatását teszi egyszerűbbé a kebab szett, melynek fémszerkezete összefogja a sok kis nyársat. Sütés után a nyársak tálalása is sokkal esztétikusabb lesz.

A vegetáriánusoknak, és a zöldségimádóknak bizony meggyűlhet a baja az apróbb zöldségek sütésével. A falatokra vágott zöldségek jobban járnak, ha egy grillkosárban sülnek. A magas falú, de lyukas aljú kiegészítők zavartalanul kapják a füstöt és a hőt, de kiküszöbölik a szélesebb rácsok közé esés problémáját. Grillzöldségeink nem lesznek vizes állagúak, a lyukas szerkezet révén a felesleges nedvesség távozik, így tökéletes köretet vagy akár főételt is készíthetünk.

Végezetül a grillezés előkészületeit lerövidíthetjük, ha grillsütőnket sütés után könnyeden megtisztítjuk.  Nem kell vele sokat bajlódnunk, sütés előtt, amikor bekapcsoljuk a grillt, akkor 260-280 fokon egyszerűen leégetjük az előző sütés maradékát. 10-15 perc kiégetés után egy finom hamuréteg keletkezik mely tisztításához a leghatékonyabb eszköz a rácstisztító kefe. Érdemes minden fogás elkészítése előtt átsúrolni vele a grillrácsot és utána zsiradékot felvinni rá, így a különböző ízek nem befolyásolják egymást.