Szokatlan alapanyagok a grillen: füstölt vaj

A grillezésnek és a füstölésnek csak a képzelet szabhat határt, szinte nincs olyan alapanyag, amelyet ne lenne érdemes feltenni a rácsokra, hogy egészsen újszerű és különleges ízeket csalogassunk elő belüle. A vaj is egy ilyen alapanyag.


A füstölt vaj az egyik legjobban variálható alapanyag, hiszem remekül feldobhatja a húsok, zöldségek, szószor és különféle mártások ízét is. Elkészítése mégsem bonyolult, egyetlen egy dologra kell figyelni: a hőmérsékletre.

A vaj füstölés értelemszerűen csak hideg füsttel végezhető el. Ehhez 29 fok az ideális, hogy a vaj ne olvadjon el az eljárás során, hanem magába szívja a füstös aromát.

Használjon a füstöléshez sózatlan változatot, és legalább 2 órán keresztül érje a füst, de érdemes kísérletezni a különféle időhosszokkal, hogy megtalálja az ön számára legízletesebb változatot.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális eszközökön kamatoztatni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek, füstölők és kiegészítők között.