3 dolog, ami soha ne csináljon szaunázás előtt

Ha a szaunázás összes pozitív egészségügyi előnyét élvezni szeretné, akkor készüljön az egyes szeánszokra, és a forró helyiségbe lépés előtt pár órával erről a 3 dologról már mondjon le. 


Alkohol

A meleg és az alkohol ritkán jó páros, de az extrém hőmérsékleten különösen ártalmas lehet a szervezet számára. Bár a 80 fokos helyiségben jó öltetnek tűnhet egy pohár hideg sör elfogyasztása, már órákkal a szaunázás előtt sem ajánlott alkoholt bevinni, mert túlságosan megterhelné a szervezetet.

Evés

Egy-két órával szaunázás előtt már ne fogyasszon tartalmasabb ételt, ha szeretné, hogy szervezete tényleg hatékonyan élvezze a szauna hatást. Ha ugyanis a test az emésztésre fordítja az energiáit, akkor az izzadás, a test hűtése, és a véráramlás iránya sem lesz az igazi. Hagyja, hogy a test egyszerre csak egy dologra koncentráljon.

Testápoló

A  testápolók és olajok használatát is érdemes kerülni, mert ezek eltömíthetik a pórusokat, így nehezítve az izzadást. Ráadásul mivel izzadáskor a krémek nagy része úgy is kilökődik, teljesen felesleges is az alkalmazásuk. Tartogassa őket inkább szaunázás utánra.