4 kötelező lépés szaunázás előtt

A szaunázás időtartama nem hosszú, de a forró helyiségben bent töltött idő csak egy részét foglalja magába a szekciónak. A ráhangolódás már jóval korábban megkezdődik, ezzel a 4 lépéssel!


1. Ráhangolódás

Készüljön a szaunázásra. Kikapcsolódni, relaxálni és testét edzeni lép a forróságba, így hagyjon időt önmagának arra, hogy lélekben is megérkezzen. Ne az utolsó pillanatban érkezzen, hiszen lesznek még fontos feladatok mielőtt belépni a szaunába.

2. Étkezés kilőve

Szaunázás előtt 1 órával már semmilyen nehéz ételt ne fogyasszon. A forróság alapból megdolgoztatja majd a szervezetet, de ha a test éppen az emésztésre fordítja az energiáit, akkor a test hűtése már túlterheléshez, esetleg rosszul léthez vezethet.

3. Kötelező zuhany!

Az út porát nemcsak a vízbe lépés előtt, hanem a szaunázás előtt is le kell mosni. A különféle kozmetikumok könnyen irritációt okozhatnak a fokozott izzadás hatására, ezért tiszta testtel kezdje meg a szaunázást. De ne vizesen. Mindig törölközzön meg a szaunába lépés előtt, különben a test nem melegszik megfelelően.

4. Víz, víz, víz!

Utolsó, de talán a legfontosabb feladat, a megfelelő hidratáltság elérése. Az intenzív izzadás könnyen kiszáradáshoz vezet, ha nem visz be elég folyadékot szaunázás előtt. Alatta is ihat, de a gyorsan melegedő víz kevesek kedvence, és a  testet is visszahűti, akadályozva a szauna hatást.

Látogasson el a MAXCity-be, hogy élőben is megtekintse és hazavihesse saját szaunáját.