Emiatt ne hagyja abba a szaunázást nyáron

A nyári forróságban már a szauna gondolata is soknak tűnhet, pedig az időjárás jobbra fordulásával sem érdemes lemondani a forró helyiségről. A szaunázás pozitív élettani hatásai a nyár beköszöntével sem tűnnek el, sőt!


A szauna erősíti a szívet és az érrendszert, jót tesz a bőrnek és a kalóriák elégetésében is lehet rá számítani. Van viszont egy olyan pozitív hatása is, amit kifejezetten nyáron élvezhetünk, ezért még kánikulában is érdemes ellátogatni egy-egy szeánszra. Mi ez a pozitív hatás, amit még a sportolók is előszeretettel használ ki? A hőtűrés növelése!

A szaunában tapasztalható forróság, majd az azt követő hirtelen lehűlő szakasz edzi a bőrt és segít hozzászoktatni a szervezetet a magas hőmérséklethez. A test ezáltal jobban és  gyorsabban reagál majd az extrém hőfokra és javul a hőtűrése. A meleg égövi versenyek előtt a sportolók is rendre ehhez a trükkhöz folyamodnak, így még a megszokottól melegebb környezetben sem romlik a teljesítményük. A komfortérzet növekedéséről nem is beszélve.

Aki rendszeresen szaunázik, még nyáron is, jobban viseli majd a kánikulát és szervezeti jobban reagál a hirtelen hideg-meleg váltakozásra is.

Címkék:

szauna nyár