Emiatt ne menjen edzés után a szaunába

A szaunával is felszerelt edzőtermekben sokszor találkozni olyanokkal, akik az edzés után a forró helyiségben pihenik ki a megerőltetést, és itt lazítják el az izmaikat. Csakhogy ezt rosszul teszik. Miért?


Az intenzív megerőltetés után az egész szervezetnek pihenésre van szüksége, hogy megkezdődhessen a regenerálódás. A szauna ugyan elsőre jó választásnak tűnik az izmok lelazítására, de a túlságosan meleg környezet mégsem ideális ilyenkor.

A forróság miatt a szervezet továbbra is megerőlteti magát, tehát a fokozott véráramlás és a szív nagy mértékű igénybevétele nem csökken jelentősen az edzés végeztével sem. Ilyenkor a legjobb, ha a pulzus minél gyorsabban visszaáll a normális szintre, de ezt már egy 5 perces szaunázás is késlelteti. Patrick Walsh fizikoterápiás szekember szerint a legjobb, ha a szaunázást az edzés előttre időzítjük. Ez gyorsítja a bemelegítést, felkészíti az izmokat az erőkifejtésre, hiszen a test számára a szaunázás egy kisebb intenzitású sportolásnak felel meg. Bemelegítésnek tökéletes.

Ha ön is szeretne rendszerezes szaunázóvá válna, mert fontos önnek a lelki egyensúlyának megteremtés és egészségének megőrzése, akkor jöjjön el az Országos Kerti Bútor vásárra, hogy szakértők segítségével választhassa ki a terasza vagy kertje hangulatához leginkább illő szaunáját.

Címkék:

szauna edzés