Gyorsabban nőhet a haj a szaunában, ha ezt a 6 lépést betartja

A Harvard Health szerint a szauna pozitzív tulajdonságai közé tartozik, hogy a bőrfelszíni vérellátás növekedésével több tápanyag juthat a hajtövekbe is, ami gyorsabb hajnövekedéshez vezet. Mit kell ehhez tenni? 6 lépésben elmondjuk!


1. Szaunázás előtt mosson hajat, majd alaposan öblítse ki, hogy lehetőleg minden korábbi szennyeződést és hajformázó termék nyomát eltüntesse.

2. A haj lecsöpögtetése után tegyen fel kondícionálót a haj gyökerétől kezdve egészen a végekig. Ha könnyen gubancolódó haja van, fésülje ki a kondícionáló felvitele után, a fésű segíti a kondícionáló egyenletes terítését és akadályozza a kócolódást.

3. A haját tűzze a fej tetejére és egy szauna sapkával takarja le, hogy megvédje a szauna forró levegőjétől.

4. Szaunázzon kedvének és rutinjának megfelelően, a haját végig elrejtve a közvelten hőhatástól.

5. Szaunázás közben időnként masszírozza át a fejbőrét - sapkán keresztül - hogy stimulálja a véráramlást, és időnként fogyasszon vizet, hogy elkerülje a kiszáradát és ezzel együtt a haj kiszáradását is.

6. A szaunázás végeztével vegyen hideg, majd langyos fürdőt, és eközben mossa ki a kondícionálót a hajából. A langyos víz segít majd lezárni a hajat, és bent tartja a nedvességet és a hatóanyagokat.

Ezt a hat lépést betartva oxigén- és tápanyagdús vérrel látta el a fejbőrét és a hajhagymákat, fokozva növekedésüket.

Ha szeretné ön is kipróbálni otthonában a szaunázás lélekemelő, pozitív és tisztító hatását, válogasson kedvére a legmodernebb kül- és beltéri szaunákból.