Hogyan segíthet a szaunázás az alvásproblémák enyhítésén

Álmatlan éjszakák, fáradtságtól feszült nappalok: a kialvatlanság gyorsan rányomja bélyegét közérzetünkre, teherbírásunkra és teljesítményünkre egyaránt. De vajon miként segíthet a pihentetőbb alvás élményének elérésében a szaunázás?


A legfrissebb kutatási eredmények szerint, az esetek mintegy 75%- ban kimutatható, hogy bizonyos betegségek hátterében a kiugróan magas stresszfaktor áll. A szorongás, fejfájás, depresszió és álmatlanság szintén a lelki problémák által kiváltott betegségek kórcsoportjába tartozik.

A szaunázás a vérkeringésre, szívműködésre és idegrendszerre egyaránt jótékony hatást gyakorol, miközben a békességet árasztó atmoszférában nem csak testileg, de mentálisan is feltöltődhetünk. Gondolataink elcsendesedhetnek, lelassulhatunk egy kicsit, s minden egyes ki-és belélegzés által a párás levegő újabb nyomasztó érzést szabadít fel. Akár meditációs módszerként is megközelíthetjük, az alvászavarokon pedig tényleg képes javítani: egy rövid szaunázás esténként, és a pihentető alvás garantált!

Rendezze be saját wellness terét: látogasson el a SpaTrend Outdoor Design bemutatótermébe, hogy élőben is megcsodálhassa az otthoni kikapcsolódás legmodernebb berendezéseinek széles választékát!