Milyen szaunát válasszon a meleg napokra?

A finn szauna is remek választás meleg időre, de ha nem szeretne a forróságban izzadni, mikor a kinti hőmérséklet is az egekbe emelte a higanyszálat, akkor más alternatívákból is szemezgethet.


Infraszauna

A melegben az egyik legjobb választás az infraszauna, amelynek több típusa is létezik. Van olyan szoba, amelyben az infraszaunát sóterápiával ötvözik, de létezik az úgynevezett távoli vörösinfra tartományt használó szauna is. Ez egy kicsit távolabbi tartománnyal dolgozik, mint a hagyományos infraszauna. Ezekben a szaunákban a hőmérséklet nagyon baráti, egyáltalán nem érezzük forrónak, de átmelegíti a testet, így kifejezetten alkalmas a mozgás előtti bemelegítéshez, emellett csökkenti az izomfájdalmat, és stresszcsökkentő hatása is van. Használata minden korosztály számára biztonságos.

Gőzszauna

Nagy melegben talán nem a legkellemesebb választás, de a méregtelenítésben verhetetlen. Ez a szauna típus sem dolgozik magas hőmérséklettel, a hőfok nem kúszik 50 fok fölé, de a páratartalom gyilkos. 100% páratartalma miatt fokozott izzadás várható a helyiségben, ez viszont jót tesz a bőrnek, a légutaknak és segíti a kiválasztást, a regenerálódást. Azoknak is beválhat, akik nem bírják a nagyon meleget.

Bioszauna

Ezt a szaunatípust mintha csak a meleg időre találták volna ki. Bent ülve szinte észre sem veszi az ember, hogy szaunában van, annyira kellemes a hőmérséklet. 40 fok körüli értékkel dolgozik, így pozitív hatása elsősorban nem a meleg számlájára írható. Bár az enyhe izzadás hatására itt is megnyílnak a pórusok és beindul a méregtelenítés, ami javítja a bőr tónusát, a bioszauna inkább illat és fényterápiával dolgozik. Ez javítja a kedélyállapotot és ellazít.

Ha ön is szeretne rendszerezes szaunázóvá válna, mert fontos önnek a lelki egyensúlyának megteremtés és egészségének megőrzése, akkor jöjjön el április 11. és 15. között a SpaTrend ürömi bemutatótermébe, ahol exkluzív ajánlatokkal várjuk, hogy szakértők segítségével választhassa ki a terasza vagy kertje hangulatához leginkább illő szaunáját.