Mit fagyasszon gőzfürdő előtt?

A gőzfürdő (és a szaunázás) olyan folyamatokat indít el a testben, amely nagy energiát emészt fel. Ha a test közben az emésztéssel van elfoglalva, akkor túlzott megterhelés jelentkezhet, ezért fontos kérdés, hogy lehet-e, és ha igen mit fogyasztani a gőzölés előtt.


Az ivás kérdésében nagy az egyet értés a szakértők között: mivel a gőzfürdő az izzadás folytán vizet von el a szervezetből, ezért az előzetes hidratálás nemcsak választható, de nagyon is bátorítani való cselekvés. Sőt, a gőzbe (szaunába, jakuzziba) lépés előtti ivást a forró helyiségben is érdemes folytatni. Nyugodtan vigye magával a vizet, teát tartalmazó palackot a gőzkabinba, és néha kortyoljon a hűs italból. Szervezete meghálálja majd a gondoskodást, és elkerülhető a néha jelentkező fejfájás, a szomjúségérzet és a túlzott felmelegedés.

Az ivás tehát a szekció előtt, alatt és utána is fontos része kell legyen a gőzfürdőnek, nem úgy,  mint az evés. Az étel, a víztől eltérően nem segít, csak plusz terheket ró a szervezetre, ezért közvetlenül a gőzölődés előtt már semmilyen étel bevitele nem ajánlott. A legjobb a falatozást a szekció utánra hagyni. Ha már megtörtént az ebéd, akkor várjon a spa felkeresésével egy órát, hogy a gőzben fokozódó vérkeringés ne gátolja az emésztést, és a test mindig  csak egy dologra koncetrálhasson.

Ha komolyan érdeklődik a gőzfürdők után, látogasson el oldalunkra, és tudjon meg mindent az otthoni gőzkabinokról.