Aromaterápiás masszázs

Az aromaterápiás masszázs az orrunknál fogva vezet a meghitt, stresszmentes világba. Különböző illatok segítségével lazítja el a testet és a lelket, szem előtt tartva aktuális állapotunkat.


Az aromaterápiás masszázs az orrunknál fogva vezet a meghitt, stresszmentes világba. Különböző illatok segítségével lazítja el a testet és a lelket, szem előtt tartva aktuális állapotunkat.


Az aromaterápia ősi természetes gyógymód, mely illóolajok hatását felhasználva kényeztet és gyógyít. Bőrbe masszírozva az olaj hatóanyagai bekerülnek a vérkeringésbe. A lassú, gyengéd mozdulatokkal végzett masszázsforma segít a stressz feloldásában, az izmok ellazításában, a méregtelenítésben. A terápia legsajátosabb vonása, hogy igazán személyre szabott. Igényeink szerint különböző illóolajok párosításával egyedi aromaterápiás kezelést nyújthat a masszőr.Amit az illóolajokról tudni kell

Az illóolajok erősen koncentrált formában előállított masszázsolajok. Mégsem alkalmazhatóak önmagukban, fontos, hogy hígított formában használják őket, másképp erős allergiás reakciót válthatnak ki. Hígításra minden hidegen sajtolt olaj alkalmas, amely önmagában is masszázsolaj. 

Bár könnyen beszerezhetőek készen, egyszerűen elkészíthetőek otthon is: 20-25 ml „hígítóhoz” 10-20 csepp illóolajat keverünk, ezt a keveréket 1-2 hétig napfénytől elzárva tartjuk. Ezek a csodaszerek képesek enyhíteni a stresszt, a fejfájást, a menstruációs görcsöket, az emésztési zavarokat, az alvászavarokat, serkenteni az anyagcserét, de sportsérülések kezelésére is kiválóan alkalmazhatók.Legismertebb illóolajok a levendula (izomgörcsökre, izomfájdalmakra), fahéj (nyugtató, stresszoldó, izomlazító, serkentő), narancs (stressz- és feszültségoldó), fenyő (frissítő, agyműködést serkentő, nyugtató), citrom (frissítő, nyugtató, fejfájást csillapító) és a rozmaring (stresszoldó, fájdalom- és gyulladáscsökkentő).

Címkék: