Jógázz mennyben és pokolban

Ha odavagy a jógáért, és a kihívások gyönyörködtetnek, itt az alkalom, hogy új helyszínt válassz az edzéshez. Az antigravitációs és a bikram jóga pontosan ezt nyújtja: lebeghetsz a föld felett, vagy megtapasztalhatod, milyen lehet egy kemencében edzeni.


Ha odavagy a jógáért, és a kihívások gyönyörködtetnek, itt az alkalom, hogy új helyszínt válassz az edzéshez. Az antigravitációs és a bikram jóga pontosan ezt nyújtja: lebeghetsz a föld felett, vagy megtapasztalhatod, milyen lehet egy kemencében edzeni.ANTIGRAVITÁCIÓS JÓGA 

Ezt a jógaformát speciális függőágyszerű, elasztikus anyagban, a hammockban végzik. A mennyezetre erősített hinta segítségével az ászanák még kecsesebbek és finomabban lehetnek.


A hammock akár 1000 kilót is elbír, így nem kell tartanunk attól, hogy egy hevesebb mozdulat következtében a földön landolunk.


Egyik pózból a másikba siklás érzetét kelti a különleges, lebegő mozgásforma, mely feloldja minden földi szorongásunkat.


Az antigravitációs jóga atyja Christopher Harrison, tornász, aki hasonló berendezéssel végezte akrobatikus gyakorlatait.

A levegőben végzett mozdulatsorok nemcsak sokkal izgalmasabbak, mint a klasszikus jóga, de kíméletesebbek az ízületekhez is.BIKRAM JÓGA  

A bikram jóga nem emel a fellegekbe, inkább a szoba hőmérsékletével játszik. A 38-40 fokos meleg felpörgeti a vérkeringést, valamint segít ellazítani az izmokat, így sokkal hajlékonyabbá válik a tested.

 

Nem meglepő mellékhatás az izzadás, így a szervezeted az edzés során rengeteg méreganyagtól szabadul meg.


A sajátos mozgásformát feltalálójáról, Bikram Choudhuryról nevezték el.A guru állította össze a bikram jóga mozdulatsorát, melynek 26 pozíciója 90 percet vesz igénybe.


A gyakorlatsor segíti a fogyást, csökkenti az ízületi fájdalmakat és az álmatlanságot, valamint fejleszti az akaraterőt.Címkék: