Masszázs-kisokos nem csak kezdőknek

Ha érdekel a masszázs, de még nem merültél el a témában, biztosan rengeteg kérdésed van. Kihez érdemes menni? Hogy lehet ráakadni egy hozzáértő masszőrre? Női vagy férfi masszőrt válassz? Na és mi a helyzet a meztelenkedéssel? 


Ha érdekel a masszázs, de még nem merültél el a témában, biztosan rengeteg kérdésed van. Kihez érdemes menni? Hogy lehet ráakadni egy hozzáértő masszőrre? Női vagy férfi masszőrt válassz? Na és mi a helyzet a meztelenkedéssel? 

Hogyan keress jó masszőrt?

Érdeklődj barátaidnál, látogass el egy wellness központba, ahol kérdezhetsz a hely specialistáiról. Kutass interneten, olvass utána. Ha ráakadtál egy potenciális jelöltre, kérdezz. Fontos, hogy mióta van a szakmában, mennyire tapasztalt, kédezd a képzéséről, de ne csak felületesen. Nem mindegy, hogy egy hétvégi gyorstalpalót végzett, vagy hat hónapot tanult Indiában. Kérdezz rá, melyik a kedvenc masszázstípusa, milyen egyéb lehetőségekkel tud szolgálni (aromateráipa, reflexológia), hol dolgozott eddig. Végül úgyis akkor tudod meg, megfelel-e számodra, ha kipróbáltad.

 

Férfit vagy nőt válassz?

A női masszőrök gyakoribbak a szakmában, és általában őket preferálják a vendégek. Ennek több oka is lehet: a nők szégyellik a testüket egy férfi előtt, a férfiak pedig jobban tudnak lazítani egy nő keze alatt. De a gyakorlott vendégek tudják, hogy a férfi masszőrnek megvan az előnye. Egy mélyszöveti masszázs esetében például kifejezetten jól jön egy férfi fizikai ereje. Bárhogy is döntesz, előre tisztázd az igényeidet.

 

Mi a helyzet a meztelenkedéssel?

A kezelés alatt nem leszel meztelen, a tested le lesz takarva egy törölközővel vagy egy vékony takaróval, és a testnek csak az a része lesz mindig szabadon, amin a masszőr dolgozik. Nem kell aggódnod az ő véleményétől, hozzá van szokva az emberi test látványához. Bár az európai gyógyfürdők általában szabadabban állnak a kérdéshez, mint tengeren túl, azt azonban vedd figyelembe, hogy a teljes meztelenség talán már a masszőrnek sem kényelmes.

 

Fájni fog?

Ha kezdő vagy, talán ez az a kérdés, ami leginkább foglalkoztat. Nem kell aggódnod, csak tőled függ, milyen lesz a masszázs. Először is olvass utána, melyek azok a típusok, amik gyengédebbek (svédmasszázs), és amik mélyebbek (Shiatzu). A kezelés elején a masszőr kérdezni fogja, megfelel-e számodra az a nyomás, amit kifejt. Így még inkább „finomíthatsz” a masszázs erősségén.


Címkék: