A világ 5 legvadregényesebb hotelje

Akár az esőerdőben, a sivatagban vagy a hegyek között találjuk is ezeket a szállodákat, szépségük és kényelmük mellett a környezet misztikus élménye teszi felejthetetlenné őket.


Akár az esőerdőben, a sivatagban vagy a hegyek között találjuk is ezeket a szállodákat, szépségük és kényelmük mellett a környezet misztikus élménye teszi felejthetetlenné őket.

Amangiri, Utah, USA

A világ talán egyik legszebb medencéivel rendelkező Amangiri Resort egy védett völgyben fekszik az Egyesült Államokbeli Utahban. A Grand Staircase-Escalante National Monumentre nyíló pazar kilátása, és a szálloda komplexum modern vonalai különleges egységet képeznek. A kanyonok és a szálloda köré magasodó fennsík drámai hatást ad. Az ultra-luxus kategóriába tartozó Amangiri a spa szolgáltatások területén is kimagaslik: szauna és gőzkabin, hideg merülő medence, jóga terem, és lebegés terápia várja a vendégeket. A kopár sivatagi tájban tett séta, sportolási lehetőség vagy szafari túra teszi teljessé az itt töltött időt.

Bushmann Kloof Wildness Reserve&Wellness Retreat, Dél-Afrika

Amennyire vadregényes, éppen annyira szerethető a Dél-Afrika szívében található Bushmann Kloff Wildness Központ. A Cederberg hegység ölében fészkelő szálloda egy ökológiai oázis. A nyílt síkság és az ősi homokkő képződmény kalandos környezetet teremt a pihenéshez. A gyönyörű luxus körülmények és Afrika természeti világa együtt rendkívüli élménnyel ajándékozza meg vendégeit. Páratlan kikapcsolódási lehetőségben lehet részünk akár a medence parton ejtőzzünk, akár a folyómederben vacsorázzunk.

Explora Patagonia, Chile

Talán el sem hinnénk, hogy létezik ilyen táj, ha nem a saját szemünkkel győződhetnénk meg róla. Patagónia égbe nyúló szikár hegyei, a dús vegetáció szinte magába szippantja a vándort. Az UNESCO Bioszféra Rezervátumban található Torres del Paine Nemzeti Park ad otthont az all inclusive Explora Patagonia Hotelnek. Vendégei kalandokban teli napokat élhetnek meg: túrázhatnak a fenséges chilei hegyekben, lovas túrát tehetnek a Resort körül. Az ökotudatos tervezéssel készült szálloda 50 szobája televíziómentes. Helyette élvezhetjük a csodás panorámát, a spában a lazító fürdőt, vagy a chilei bort a grillezett báránysült mellé.

The Southern Ocean Lodge, Kenguru-sziget, Ausztrália

Ameddig a szem ellát, a végtelen tenger terül elénk. A masszív partszakasz tetején lévő Lodgeból mesés panoráma nyílik a vad Déli-Óceánra, és az érintetlen vadonra. Szemtől szembe megcsodálhatjuk az oroszlánfókákat, kengurukat, koalákat, hiszen a szigetet Ausztrália „Galapagosának” is nevezik. A szálloda 21 öko-chic luxus lakosztályában a padlótól a mennyezetig érő ablakok a hihetetlen kilátást szolgálják, míg a homok fúvott mészkő padlóval és stílusos berendezési tárgyakkal otthonossá varázsolt társalgók a tökéletes pihenést biztosítják.

Clayoquot Wilderness Resort, Kanada

Clayoquot Sound World Bioszféra Rezervátumban (Pacific Rim Nemzeti Park) májustól szeptemberig élvezhetjük a Wilderness Resort kényeztető luxus szolgáltatásait. Ez az egyedülálló 21. századi szafari stílusú, nagy fehér vászon sátrakkal, étkezővel, társalgóval és spa sátrakkal felszerelt pihenőhely végtelen nyugalmat ad. Kitűnő konyhája és a lélegzetelállító kalandok révén megtapasztalhatjuk, milyenek lehetett 100 évvel ezelőtt a szafarik. A húsz vendég- és családi lakosztálysátrak egytől egyig antik bútorokkal, pazar szőnyegekkel és párnákkal, valamint luxus felszereléssel kényeztetnek minket.

Címkék: