A világ legdrágább jachtjai

Ezek az óriáshajók a vízi változatai egy luxuslakosztálynak és egy sportautónak. Annyira felszereltek, hogy nincs olyan igény, melyet ne tudnának kiszolgálni.


Ezek az óriáshajók a vízi változatai egy luxuslakosztálynak és egy sportautónak. Annyira felszereltek, hogy nincs olyan igény, melyet ne tudnának kiszolgálni.

Kicsi a bors

A harmadik legdrágább jacht a világon a Superyacht A , a maga nemében egyedülálló. Egy orosz milliárdos terveztette. A különleges formavilágot Philippe Starck, francia dizájner álmodta meg. A 75 milliárd forintos hajó úgy fért fel a dobogó legalsó fokára, hogy mindössze 43 fős a személyzete és 14 vendégszoba található rajta. Ezekkel a méretekkel a lista legkisebb hajója.

Elfogyott rá a pénz

Egy brunei herceg megrendelésére kezdték el építeni a Dubai nevű jachtot, melynek 82 milliárd forintos ára meghaladta még a herceg pénztárcáját is. Végül egy sejk az Egyesült Arab Emirátusokból vette meg ezt az úszó várost. Azért kapta ezt a becenevet, mert minden megtalálható rajta, melyre a tulajdonosának szüksége lehet. A tökéletes pihenés érdekében még egy spaközpontot is kialakítottak rajta, de a tágas úszómedence sem hiányzik róla.

Paparazzók ellen is véd

A Németországban gyártott Eclipse mindössze 187 milliárd forintba került. Hetven fős személyzete huszonnégy vendégszoba lakóit képes kiszolgálni, akik akár helikopterrel is le tudnak szállni a hajó fedélzetére. Mivel egy tengeralattjáró is található rajta, a délutáni koktélozás után egy kis mélytengeri felfedezőútra is el lehet indulni. Legérdekesebb azonban a biztonsági rendszere. A szokásos kamerákkal, mozgásérzékelőkkel felszerelt rendszer mellett egy olyan lézeres megfigyelőrendszerrel is rendelkezik, mely felfedezi a környező kamerákat és blokkolja a fényképezőgépek lencséjét, így a hajóról és rajta utazókról közeli képeket szinte lehetetlen készíteni.

Címkék: