Profilom 2017. december 16. Szombat - Etelka, Aletta

Pihenés a citromok szigetén


Sem tér, sem idő nem állhat útjában annak, aki a szicíliai Verdura Resort vendégeként szeretné kipihenni magát. Világszínvonalú golfpálya, személyre szabott egészség programok és kényeztető spa világ fogadja az ötcsillagos szállodakomplexumba érkezőket.

A Verdura Resort 230 hektáros nagyságával lenyűgözi a látogatót, ám ennél többet is tud: csaknem 2 km-es privát mediterrán tengerpartjával, golfpályáival, feszített vizű medencéjével, salakos teniszpályáival, és világszínvonalú fürdőjével minden kényelmi igényt kiszolgál. Amit minden bizonnyal élvezni fogunk, az az elénk táruló határtalan tér, a végtelen óceán és a fenséges nyugalom elegye.

Olga Polizzi és Flavio Albanese olyan különleges szobákat terveztek, melyek mindegyikére a kényelem és a magánélet szentsége jellemző. A Verdura 50 lakosztálya saját udvarral rendelkezik, ahol a narancsfák, az antik szicíliai majolika csempék, a baldachinos ágyak és az azúrkék tengerre nyíló kilátás hangulata már az első pillanattól magával ragadja az utazót.

A Verdura a tökéletes golf paradicsom helyszíne: világszínvonalú pályákkal csalogat, melyeket a természet alakított ki, s melyekbe a beültetett őshonos fák és cserjék tökéletes egységet teremtenek. A pálya profizmusát igazolja az itt megrendezett 2012-es Sicilian Open Championship is.

Talán éppen ennyire népszerű és elismert a szálloda 4000 nm-es spa tere is, ahol a holisztikus egészség és egység jegyében zajlanak a kezelések.  A szabadtéri thalasso medence, a fedett medence, a szauna és a gőzfürdő a nyugodt pihenést és ellazulást szolgálja. A kozmetikai- és testkezeléseket a sziget ihlette; a hozzávalókat, mint az olivaolaj, citrus kivonat, tengeri só vagy a tengervíz maga a sziget biztosította. Akár hamamra, akár más speciális kezelésre jelentkezünk be, szakértő kezek közé kerülünk. A központ egyik kiemelkedő szolgáltatása az egyénre szabott egészség terápia, a Vita Health, amelyet a világ legjobb szakembereivel közösen dolgoztak ki. Ezek pedig négy alapvető egészségügyi területre koncentrálnak: öregedés elleni kezelések és kúrák, méregtelenítés, stressz kezelés, és súlyvesztés várja a vendéget. 

Írta: Kovács Nóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook