Profilom 2018. január 18. Csütörtök - Piroska

Pihenés az istenek szigetén


Ha Bali az istenek szigete lenne, akkor egészen biztosan ott találnánk meg őket, ahol a Como Shambhala Estate fekszik: egy ködös, mohos völgyben. Ám ez az eldugott hely minden földi jóval ellátott, így semmiben nem szenvedhetünk hiányt.

Kényelmünkről nem csupán a türelmes és szinte láthatatlan személyzet gondoskodik, hanem a szálloda egész filozófiája azt sugallja, hogy itt megújulhatunk és kipihenhetjük minden fáradságunkat. Ebben nyújt segítséget nekünk egy jógaoktató, az ayurvédikus orvoslással foglalkozó szakemberek, a dietetikusok, és a holisztikus alapokra helyezett masszőrök és kozmetikusok kezelései.

Hitvallásuk szerint a teljes felfrissülés nem a semmittevésben rejlik, hanem az aktív pihenésben. Ennek értelmében minden nap számos programon vehetünk részt: reggelente sétával kezdünk, majd jógaórával folytatjuk, hogy egész nap frissek és üdék lehessünk. Majd wellness kezelésekkel harmonizálhatjuk érzékszerveinket.

Bali méltán híres vizeiről. Az egyik, az Estate – melyet gyógyító hatásai miatt a helyiek szent forrásként tisztelnek – a szálloda Vitality medencéjében is megtalálható. Az ásványi anyagokban gazdag lúgos vizet különféle módon élvezhetjük. Az egyik legkellemesebb élmény talán a fűtött medencében ér minket: a célzott vízsugár által olyan érzésünk van, mintha vízágyban feküdnénk, mindeközben különféle mozgássorokat végezhetünk el.

A teljesség azonban nem csak az elmélyülésben, hanem a kitárulkozásban is rejlik. Éppen ezért ismerjük meg környezetünket: látogassunk el a közeli városba, ismerkedjünk meg vendéglátóink kultúrájával, vegyünk részt a szálloda által szervezett filozófiai beszélgetésen, vagy pattanjunk biciklire és vágjunk neki a kalandos tájnak.

Az élmények begyűjtése után felemelő érzés lesz megpihenni ebben az „isteni” oázisban, ahol a legfinomabb falatok, a tökéletes kiszolgálás és a felejthetetlen környezet nyújtja a teljes harmóniát. 

Írta: Kovács Nóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook