Saját villa Phuketen

Phuket egyike a Föld azon szegleteinek, amelyek magukban hordozzák a béke és a boldogság esszenciáját. A Naka Phuket hotel pedig lehetőséget ad, hogy ennek egyetlen cseppje se vesszen kárba.


Phuket egyike a Föld azon szegleteinek, amelyek magukban hordozzák a béke és a boldogság esszenciáját. A Naka Phuket hotel pedig lehetőséget ad, hogy ennek egyetlen cseppje se vesszen kárba.


Türkizkék tenger és egzotikus part a hálószobából, több száz négyzetméteres villa, saját, a kíváncsi szemek elől elzárt medence – ilyen adottságokkal bárki álompihenőhelyévé válhat a hotel. Az adottságokat azonban nem elég kihasználni, hozzájuk is kell adni valamit, hogy igazán különleges legyen az élmény.


A tervező a thai Duangrit Bunnag, tehetséges minimalista építész és igazi művész, aki szerint a luxust nem azonosíthatjuk a márkákkal vagy a megszokott klisékkel. A luxus valami olyasmi, ami eltér a megszokottól: ha valaki otthon a fényűző márványpadlóhoz szokott hozzá, ne kapja ugyanazt a nyaraláskor is.


A tervezésnél a vendégek lenyűgözése és mindennapjaikból való kizökkentése volt a cél, mégpedig elsősorban a lélegzetelállító óceánpart által. Ezért kapott a táj egyszerű, mesterkéltség nélküli keretet, amely mégis kiemeli szépségét: a külső kialakításnál a fa-víz-üveg szentháromsága hirdeti a természet mindenhatóságát, a belső térben pedig a sötétbarna bútorok és a sötétszürke falak adnak elegáns komolyságot és súlyt a nélkülük talán semleges villának. Külön érdekesség a vakolatlan betonfelületek használata, amely szokatlanságával hívja fel magára a figyelmet, a tervező nézeteinek megfelelően.


A kialakítás legfontosabb eleme az óceán felé kinyíló tér, melyek hatalmas, teraszra hasonlító helyiségek. Az üvegfalak folytonossága által egységgé olvasztott táj és villa olyan környezetet teremt, amely szabad teret enged szellem és lélek feltöltődésének, így csak rajtunk múlik, hogyan használjuk  ki mindezt.


 

Címkék: