Szanaszeánsz vagy jégszauna?

2019-ben is rengeteg wellness lehetőség közül választhat, hogy megőrizze fizikai és szellemi frissességét. Soha még annyiféle kikapcsolódást és egészséget segítő tevékenység nem volt, mint manapság. A szaunaszeánsz és a jégszauna is ezek közé tartozik.


A szaunaszeánsz egy már rég óta elérhető, a szaunázást új szintre emelő időtöltést, amiből komoly versenyeket is rendeznek. Amellett, hogy változatos élményt garantál, ugyanolyan egészségvédő hatása van, mint a hagyományos szaunának, de azokat még tovább erősíthetik a különféle illóolajok, krémek és testápoló szerek.

A legnagyobb előnye mégis az, hogy mindenki, saját szaunájában is elvégezhet egy-egy szeánszot, nem kell wellness szállodákba vagy day spa-ba látogatni hozzá. Elég pár szaunában használható illóolaj a vízbe, bőrápoló anyagok és egy kis inspiráció a netről, és máris indulhat a szeánsz az egész család számára.

A jégszauna ezzel szemben egy egészen más történet. Az ugyanis a magas hőfok helyett nagyon alacsonnyal dolgozik. A mínusz 170 fok sem ritka egy ilyen krioszaunában, ezért talán érthető, hogy otthoni változata nem igazán terjedt el. A hideg hőfokkal viszont nagyon alacsony páratartalom társul, így használata valójában nem veszélyes, nem jár fagyási sérülésekkel, de a kipróbálásukhoz mindenképpen ki kell lépnie az otthona falai közül. Egyre több termálfürdő és szálloda kínálatában található meg azonban a krioszauna, így, ha szeretné kipróbálni a hideg immunerősítő, anyagcsere fokozó és regenerációt elősegítő hatását, bőven van miből válogatnia.