Profilom 2018. február 18. Vasárnap - Bernadett

4 dolog, amit tudnod kell a hordó szaunákról


A hordó szaunák kialakításuk miatt mindig az előre gyártott épületek látványosabb mezőnyébe tartoztak. A különleges forma a belső terekre is hatással van, ami befolyásolja a szaunázási élményt is. Ezeket kell tudnod erről a szaunatípusról!

Tudj meg többet a hordó szaunáról!

Könnyű összeszerelés!

A hordószaunák okos kialakítása révén nagyon gyorsan összeállíthatóak. A helyszínen összerakott szauna rekord idő alatt használatra kész. Ha ehhez hozzávesszük a gyors és egyszerű szállítást is, könnyű belátni, hogy ez a szauna az egyik leginkább felhasználóbarát a piacon.

Rögtön a közepébe!

Többféle hordótípus létezik, de mindre igaz, hogy kültéren mutatnak igazán jól, és belépéskor nincs semmilyen előjáték, rögtön a szaunába vezet az egyetlen ajtó. A hordó kialakításakor nem terveztek fedett, zárt előteret, ahol levetkőzhetünk, így - főként télen - előfordulhat, hogy a fagyos hidegbe lépünk ki a forróságból.

Itt a pad, hol a pad!

A szauna kialakítása különleges belső tereket eredményez. A gömbölyded belső miatt egymás feletti padok beszerelésére nincs lehetőség. Ezért a több szintes ülőfelület a hordószaunák döntő többségében ne keresd, a gyerekeknek és az idősebbnek is ugyanarra a magasságra kell ülniük, mint mindenki másnak.

Meghitt vagy zsúfolt?

Az ívelt oldalfalak nemcsak a padok kérdésében, de a szauna hangulatában is jelentős változást hoznak. Az egyenes felületek hiánya miatt a tér kisebbnek és zártabbnak hat. A forrósággal és a félhomállyal kiegészülve egyesek nyomasztónak vagy éppen meghittnek találhatják ezt az adottságot. Vásárlás előtt mindig próbáld ki személyesen is a szaunát, hogy meggyőződj arról, a kialakítás és a belső terek is megfelelnek az igényeidnek!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook