4 tipp, ami segít, hogy hatásosabb legyen a méregtelenítés a szaunában

A szaunában tapasztalható fokozott izzadással a bőrből rengeteg káros anyag is távozik, amitől felfrissül az egész test. Ennek hatását fokozhatod a következő lépésekkel!


A szaunában tapasztalható fokozott izzadással a bőrből rengeteg káros anyag is távozik, amitől felfrissül az egész test. Ennek hatását fokozhatod a következő lépésekkel!

Szeretnél többet megtudni a szaunákról? Nézz körül a SpaTrend MaxCity odalán.

Két törölköző

Akár meztelenül, akár fürdőruhában szaunázol, mindenképpen legyen nálad legalább két törölköző. Egy, hogy legyen mire ülni, és egy hogy időnként letörölhesd magadról az izzadságot. Ez fokozza majd az izzadás hatásfokát, így több méreganyagtól szabadulhatsz meg.

Vizes palack

Ha nem vagy elég hidratált, akkor a tested izzadás helyett inkább a víz visszatartását szorgalmazza még a szaunában is. Ezért nagyon fontos, hogy mindig jól hidratált állapotban menj a szaunába, és ha teheted még bent is igyál meg egy üveg vizet (ne anyagot, mert abból a meleg hatására káros anyagok oldódhatnak ki), így biztos lehetsz benne az izzadás mértéke megfelelő lesz.

Hideg vizes fürdő

A szaunázás után használj - akár csak pár pillanatra is - hideg vizes fürdőt, hogy a bőr pórusai összehúzódjanak. Ez a bőr rugalmasságát is javítja, és segít visszaállítani eredeti állapotát.

Természetes kozmetikumok

A szauna után a bőr kitisztult, felfrissült és veszített is nedvességtartalmából, ezért ez ideális időpont a bőrápolásra. Mindig természetes, kémiai anyagoktól mentes készítményeket használj, hogy a méregtelenítés után ne vigyél be újabb felesleges összetevőket a bőrbe. Akár házi készítésű krémeket is használhatsz vagy fordulj a garantáltan egészséges medikozmetikumok felé.

Címkék: