5 tipp kezdő szaunásoknak

Eddig hiányzott az életedből a szauna, de szeretnél ezen változtatni? Akkor jó helyen jársz, 5 pontban összeszedjük mindazt, amit teljesen kezdőként tudnod kell.


Eddig hiányzott az életedből a szauna, de szeretnél ezen változtatni? Akkor jó helyen jársz, 5 pontban összeszedjük mindazt, amit teljesen kezdőként tudnod kell.

1. A szauna mindenki számára ajánlott. Erősíti az immunrendszert és javítja a hőingadozást tűrő képességet. Jót tesz a bőrnek és ellazít. Kortól, nemtől függetlenül bárki beülhet, egyedül az újszülötteknek, a nyílt sebbel rendelkezőknek és a szívbetegeknek kell tartózkodni a felfűtött helyiségtől.

2. A szauna a relaxáció helyszíne, ahol a test és a lélek is megpihenhet. Hiába osztozol tehát alul öltözött vagy ruhátlan emberekkel egy szobán, a nemiségnek nem juthat szerep. Itt semmi nem szólhat a szexről vagy a pajzánságról, de ha kellemetlenül érzed magad mások pőresége láttán, nyugodtan teríts magadra egy lepedőt vagy törülközőt.

3. Finnországban nagy megtiszteltetésnek számít, ha meghívnak szaunázni, mert ez a bensőséges hangulatú kikapcsolódás összeköti az embereket. Ennek előnyét te is bármikor élvezheted, ha a barátaiddal vagy pároddal ültök be a félhomályos helyiségbe. Meghitt beszélgetésekre kitűnő helyszín.

4. A szaunázás elsődleges célja a véráramlás serkentése és az izzadás beindítása, amelyek segítenek a méregtelenítésben. Emellett már csak ráadás a különféle hatású illóolajok használata (ezeket a kőre szánt vízbe kell csepegtetni) vagy a gőz fejlesztése, hogy a bőrödet és az érzékszerveidet is kényeztesd.

5. Mivel a szauna a kikapcsolódás helyszíne, ezért szigorú szabályozásra nincs szükség a használatához. A lényeg, hogy érezd jól magad, igyál sokat (a kiizzadt folyadék pótlására) és beszélgess szaunapartnereiddel. Mikor a szervezeted jelzi, hagyd el a fűtött szobát, és hűtsd le a tested pár percig a levegőn, majd ha bírod jöhet a hideg zuhany. A bőröd imádni fogja.

Ha érdeklődsz a szaunák után, látogass el oldalunkra, és tudj meg mindent a rekreáció ezen formájáról.

Címkék: