Izzadja ki a nyári náthát

A nyári nátha sokszor kellemetlenebb, mint a télen, ősszel tapasztalt változata. Mit lehet tenni ellene és hogyan gyógyuljon meg minél hamarabb?


A nyári nátha valójában nem egy különböző betegség, de a nyári aktívabb életvitel és a nagy meleg valamint a légkondik szárító hatása együttesen, súlyosbíthatja a tüneteket.

A legfontosabb pont ezért a pihenés és a hidratálás. A meleg és a légkondik ugyanis hajlamosak kiszárítani a baktériumok ellen védő nyálkahártyát, ami így védelen marad a náthát okozó kórokozók ellen. Állandó (víz) ivással a megelőzésért és a mielőbbi gyógyulásért is sokat tehet.

Amennyiben láz nem áll fönn, a szauna is segíthet a kór legyűrésében. Az extra meleg nem kedvez a kórokozóknak, gátolja szaporodásukat, ezzel pedig lerövidíti a gyógyulás időtartamát. A száraz finn szauna esetében fokozottan fontos a hidratálás, de a hűvösebb infra szauna használatakor is vigyen be sok folyadékot a mielőbbi gyógyulásért. 

A tíznapos SpaTrend Expo tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy ön is megismerhesse az otthoni wellness kiegészítők sokszínű választékát: látogasson el a tavaszköszöntő SpaTrend Expóra (május 4-13.), ahol személyesen is megtekintheti a HotSpring legújabb berendezéseit és a Softub puhafalú, könnyen telepíthető masszázsmedencéit, valamint exkluzív ajánlatok keretein belül válogathat az első osztályú kültéri kikapcsolódást kínáló termékek között.