Küzdj illóolajos szaunával a nátha ellen

Az illóolajok kellemes kiegészítői a szaunázásnak, amelyeket orvoslás céljából is bátran használhatsz. A gőzölést kiváltó párásítás a legkisebbeknél is hatékony gyógyszer a légúti megbetegedések ellen.


Az illóolajok kellemes kiegészítői a szaunázásnak, amelyeket orvoslás céljából is bátran használhatsz. A gőzölést kiváltó párásítás a legkisebbeknél is hatékony gyógyszer a légúti megbetegedések ellen.

Szeretnél többet megtudni a szaunákról? Nézz körül a SpaTrend MaxCity odalán.

Ha a gyerekek nem szeretnek inhalálni, vond be őket is a szaunázásba, így a családdal együtt tudnak gyógyulni a gőzben. A társas tevékenység elvonja a gyerekek figyelmét az erős, netán túlontúl fojtó gőzről, és 5-10 perc alatt az illóolaj keverékek kifejthetik áldásos hatásukat. A 4-5 éves gyerekek már biztonsággal bevihetők a szaunába, ahol szülői felügyelet mellett megkezdődhet a illatos víz kövekre locsolása. A biztos hatás érdekében a kövekre kétszer-háromszor is önts egy kanál vizet.

Vannak olyan illóolajok, amelyek már egészen kis kortól is adhatóak a nyugtalanság, fájdalmak enyhítésére. Irritációt nem okoznak, ha nem töményen, hanem vízben oldva alkalmazod őket. A gyerekek számára készített illóolajos vízhez kevesebb olaj is elég, felezd meg a felnőttek számára ajánlott mennyiséget.

A tiszta olajok közül sok önmagában is hatékony gyógykiegészítő (eukaliptusz, szantálfa, citrom), de erős fejfájás, náthás tünetek vagy nehéz légzés ellen egy illóolajos keverék jelentheti a legjobb megoldást. Két éves kor felett már nyugodtan használható az 1 csepp borsmenta, kamilla, eukaliptusz és 2 csepp citrom és grapefruit illóolajból összeállított keverék. A kis edényben elegyített olajok felét add egy liter vízhez, és így locsold őket a kövekre. A maradék olajat a tiszta fürdővízhez adva hasznosíthatod.

 

Ha lemaradtál Magyarország egyik legnagyobb masszázsmedence és kültéri szabadidős kiállításáról, a SpaTrend Expóról, látogass el a SpaTrend bemutatótermébe, és válogass a kiállított termékekből egyedi kedvezményekkel, szeptember 4 és 30. között!

Címkék: