Profilom 2018. február 25. Vasárnap - Géza

Mi ne vigyél magaddal a szaunába?


A szauna az elmélyülésre, a pihenésre és a lazításra alkalmas hely, amelynek teljes élvezetéhez bizonyos dolgokat az ajtón kívül kell hagynod. Soroljuk mik ezek!

Elektromos eszközök: a forró, felöntés után pedig párás helyiségben semmi keresnivalójuk nincs az elektromos kütyüknek. Nem kell a fitnesz óra, a mobilt pedig végképp felejtsd el. Amellett, hogy ez a közeg az eszközöknek sem tesz jó, törekedj arra, hogy ebben a pár percben ne a külvilágra, hanem saját magadra, a testedre koncentrálj.

Erős illatok: Amennyiben másokkal is megosztod a szaunát, ügyelj arra, hogy ne vigyél be zavaró illatokat a közös helyiségbe. Ahogy te sem szeretnéd, hogy egy erős illattal zavarják a magadra szánt időt, úgy te is tedd meg ezt a szivességet másoknak, és a különféle kencékel és krémeket csak a szaunából kilépve kened fel.

Ékszerek: A finn szaunába lépés előtt érdemes minden ékszertől megszabadulni erre a rövid időre. A magad hő akár kárt is tehet egyes darabokban, és annak is nagy a kockázata, hogy a felforrósodó fém megégeti a bőrt, amikor véletlenül hozzáér.

Kontaklencse: A száraz levegő és a hő együttesen képes kiszárítani a szemet is, amitől a kontaklencse viselése kényelmetlenné válhat. Előzd meg a bajt, és vedd ki a lencséket még a szaunázás előtt. A benti félhomályban úgysem a látás a fontos, hanem a hőérzékelés.

A SpaTrend Outdoor Design kínálatában különleges kültéri és hordó szaunákkal is találkozhat – további részletekért kattintson a weboldalra, vagy látogasson el személyesen a bemutatótermek egyikébe!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook