Profilom 2018. március 23. Péntek - Emőke

Milyen szaunát válassz a meleg őszi napokra?


A finn szauna is remek választás meleg időre, de ha nem szeretnél a forróságban izzadni, mikor a kinti hőmérséklet is az egekbe emelte a higanyszálat, akkor más alternatívákból is szemezgethetsz.

Legyen saját szaunaközpontod a kertben!

Infraszauna

A melegben az egyik legjobb választás az infraszauna, amelynek több típusa is létezik. Van olyan szoba, amelyben az infraszaunát sóterápiával ötvözik, de létezik az úgynevezett távoli vörösinfra tartományt használó szauna is, ez egy kicsit távolabbi tartománnyal dolgozik, mint a hagyományos infraszauna. Ezekben a szaunákban a hőmérséklet nagyon baráti, egyáltalán nem érezzük forrónak, de átmelegíti a testet, így kifejezetten alkalmas a mozgás előtti bemelegítéshez, emellett csökkenti az izomfájdalmat, és stresszcsökkentő hatása is van. Használata minden korosztály számára biztonságos.

Gőzszauna

Nagy melegben talán nem a legkellemesebb választás, de a méregtelenítésben verhetetlen. Ez a szauna típus sem dolgozik magas hőmérséklettel, a hőfok nem kúszik 50 fok fölé, de a páratartalom gyilkos. 100% páratartalma miatt fokozott izzadás várható a helyiségben, ez viszont jót tesz a bőrnek, a légutaknak és segíti a kiválasztást, a regenerálódást. Azoknak is beválhat, akik nem bírják a nagyon meleget.

Bioszauna

Ezt a szaunatípust mintha csak a meleg időre találták volna ki. Bent ülve szinte észre sem veszi az ember, hogy szaunában van, annyira kellemes a hőmérséklet. 40 fok körüli értékkel dolgozik, így pozitív hatása főként nem a meleg számlájára írható. Bár az enyhe izzadás hatására itt is megnyílnak a pórusok és beindul a méregtelenítés, ami javítja a bőr tónusát, a bioszauna inkább illat és fényterápiával dolgozik. Ez javítja a kedélyállapotot és ellazít.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook