Profilom 2018. február 18. Vasárnap - Bernadett

Mire lesz szükséged a szaunázáshoz?


A szaunázás a megtestesült minimalizmus, melyet gyakran meztelenül űznek a rajongói. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kaphatóak olyan kiegészítők a szaunázáshoz, amelyek emelik az élményt. Ezekről és a velük való bánásmódról ejtünk most pár szót.

 

A SpaTrend üzleteiben széles szauna választékot talál, és szakértői segítséggel választhatja ki az Ön otthonába illő szaunát.

Már a szauna vásárlásakor érdemes tisztázni, hogy mi tartozik a csomagba. A finn szaunák értékesítésekor a házon, a padokon, a kályhán és a köveken kívül általában egy kis dézsát és egy hozzá tartozó merőkanalat is tartalmaz az ajánlat. Ez utóbbi kettős használható a illóolajos víz elkészítéséhez és a gőzképzéshez. Ez az alapcsomag, amellyel már tökéletes szaunaélmény érhető el. A szauna fa belsejéhez illeszkedően a legtöbb esetben a dézsa és a kanál is fából készül. A dézsa belsejét műanyag burkolat védheti, de így is érdemes minden használat után kiönteni belőle a vizet. Illóolajok használata után pedig egy gyors mosás is szükségessé válik. A fa kanál védelme érdekében soha ne tárold hosszan a vízben, és ha egyáltalán nem használod, akkor távolítsd is el a szaunából, mert szárazon megéghet a nagy melegtől.

A fém dézsák és kanalak esetében a felmelegedésükre kell nagyon ügyelni. Ne hagyd bent őket, míg felfűt a szauna, csak akkor vidd be a kiegészítőket, amikor te is belépsz a felforrósított helyiségbe.

A többi kiegészítő opcionális, de érdemes megfontolni egyik-másik beszerzését. Kaphatóak szauna illóolajok és testápoló készítmények, amelyek az otthoni szeánszokat teszik különlegessé. Emellett már nálunk is kapható a finnek kedvence: a virgács. A különféle növényi részekből összeállított csokor a vérkeringés felpezsdítésére használható, és erre is igaz, hogy a szaunán kívül kell tárolni, a melegtől távol. Se a virgácsot, se az illóolajos tubusokat ne vidd be a forró helyiségbe, legfeljebb kizárólag a használat előtt közvetlenül, majd azonnal távolítsd is el. Így megnövelheted élettartamukat.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook