Profilom 2018. február 18. Vasárnap - Bernadett

Óvd a hajad a szaunában


A gyakori szaunázás megviselheti, kiszáríthatja a hajat, amelyet érdemes már a legelején elcsípni és megelőzéssel orvosolni. Ha nem szeretnél lemondani sem a szaunázásról, sem a csillogó hajról, ezekre az óvintézkedésekre lesz szükséges.

A SpaTrend üzleteiben széles szauna választékot talál, és szakértői segítséggel választhatja ki az Ön otthonába illő szaunát.

Szérum

A szaunában tapasztalható forró levegő hamar megszárítja még a vizes hajat is, amely ezáltal fénytelenné válthat és könnyebben is töredezik. Ennek megelőzésére ajánljuk a hajszérumokat, melyek bezárják a nedvességet a hajba, a szaunázás idejére. Mielőtt belépnél a szaunába, kend fel a szérumot. Használj szilikonos, de lehetőleg kerüld a glicerines tartamú készítményeket, mert ezek elvonják a haj belsejéből a nedvességet.

Kondicionáló

Szérum híján a kondicionáló is jó megoldás. A vizes hajra oszlass el egy adagot és jól dolgozd bele. Ez is csökkenti a kiszáradás mértékét, de a legjobbat akkor teszed, ha ezt a módszert kombinálod a következővel.

Törülköző

A hajat nemcsak készítményekkel, hanem mechanikusan is védheted a hőtől törülköző, úszósapka vagy zuhanysapka segítségével. Ha vizes vagy kondicionálóval, szérummal kezelt hajad csavarod törülközőbe a megduplázhatod a haj védelmét. Törülköző híján arra ügyelj, hogy a legkisebb felületet hagyd szabadon a hajadból, tehát a hosszú hajat, mindig fogd össze kontyba.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook