Profilom 2018. március 22. Csütörtök - Beáta, Izolda

Rendetlenkedik a gyomrod? Irány az infra szauna!


A karácsonyi, majd a szilveszteri étel- és italdömping gyakran napokig megkeseríti az életünk. Elnehezült gyomor, elégtelen emésztés és rossz közérzet jut osztályrészül, ha egy kicsit elengedjük a gyeplőt, de erre is van megoldás: az infra szauna.

A finn szaunához hasonlóan az infra szauna is rengeteg egészségügyi előnnyel bír. Az általános közrézet javításon túl megvan az az előnye is, hogy növeli az egészségtudatos hozzáállást, és a sporttal, diétával összevonva egészségesebb test (és önkép) kialakulásához vezet.

Ezen túl azonban konkrét problémákra is orvoslatot nyújthat az infra szauna, és ezek közé tartozik a rendetlenkedő gyomor. A karácsonyi időszakban tapasztalható zsírosabb és kalóriadúsabb, de rostben szegényebb étrend okozta emésztési panaszok is csökkenthetőek a szaunázással. A rossz, vagy lelassult emésztés újra felpörgethető ezzel a módszerrel, ami főként a felgyorsult vérkeringésnek köszönhető. A fokozott véráramlás az egész szervezetet beindítja és gyorsabb anyag- valamint oxigéncserét tesz lehetővé. Ennek következménye a jobb sebgyógyulás, a szív-és érrendszerre gyakorolt pozitív hatás, ésa gyomor tehermentesítése is.

Rendszeres használattal a téli depresszió is messzire űzhető, ami a test egészségével párosulva igazi főnyeremény ebben a hideg időszakban.

Ha érdeklődsz a szaunák után, látogass el oldalunkra, és tudj meg mindent a rekreáció ezen formájáról.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook