Profilom 2018. március 21. Szerda - Benedek

Viselkedés kódex a szaunákhoz


A finnek szauna szeretete nemcsak az egy főre jutó szaunák magas számában érhető tetten, de szólás-mondásaik is vannak ezzel a tevékenységgel kapcsolatban. Az egyik szerint: "A szaunában úgy viselkedj, ahogy azt egy templomban is tennéd!".

A szauna egy közösségi hely, ahol általában nem egyeül üldögélünk, hanem barátokkal és idegenekkel körbe véve. Mindenki kényeleme és lelki nyugalma érdekében kialakultok olyan egyetemes viselkedési szabályok, amelyeket mindenkinek érdemes betartania, hogy ne okozzon se magának, se társainak kellemetlen perceket. Melyek ezek?

1. Nincs hangoskodás! A szauna a csendes elmélyülés helye. Az intim hangulatból könnyen kizökkentene egy erősebb hanghatás, ezért minden lárma tilos, beszélgetni is csak halkan szabad.

2. Meztelen szabadság! A szaunát a finnek meztelenül ajánlják, ami nemcsak a test számára jelent felszabadulás, de a lélek is kiszabadulhat kicsit börtönéből. A szervezet is értékeli, hogy a fokozott izzadásnak nincs gátja, és nem csökkenti semmilyen köztes anyag a forró levegő hatását. Ebben a légkörben még a teljes meztelenség sem párosul szexuális töltettel, de aki kényelmetlenül érzi magát, segítségül hívhat egy szauna lepedőt.

3. Visszafogott illatok! A szaunában gyakran előkerülnek a testápoló készítmények, amelyekkel fokozható a méregtelenítés vagy a bőr számára jelentenek hasznos segítséget. Ezek közül érdemes olyat választani, ami nem rendelkezik erőteljes illattal, és így nem lesz zavaró a szaunatársak számára. Te sem örülnél, ha egy erős szag kizökkentene a relaxálásból.

Nem szeretnél megalkodni és másokhoz alkalmazokodni? Akkor szerezz be otthonra egy saját szaunát, hogy úgy hódolhass ennek az élvezetnek, ahogyan csak szeretnél!

Szeretnél többet megtudni a szaunákról? Nézz körül a SpaTrend MaxCity odalán.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook