Szaunázzon nyáron is stresszoldásként

A szaunával automatikusan a téli időszakot párosítjuk, amikor a kinti zord időjárás elől lélekemelő menedéket nyújt a felfűtött helyiség. Egészésügyi szempontból azonban a tavasz és a nyár is tökéletes időpont a szauna felkeresésére.


A szauna számos pozitív hatása között a stresszoldás kiemelkedő helyen szerepel. A meghitt helyiségben a lélek megnyugszik, de a test felpörög. A véráramlás fokozódik, a sejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak, ami gyorsuló anyagcseréhez vezet. A kiválsztás és ezzel a méreganyagok kiürülése is felgyorsul, ami felszabadítja a testet. A fizikai terhelés miatt azonban a fókusz is áthelyeződik. A negatív gondolatok, a mardosó feszültségek helyett a könnyebb a forróságban a testre koncentrálni és az itt és most átélése révén elengedni a stresszt.

A meleg hatására ellazuló izmok segítik a feszültség oldasát fizikai és ennek révén lelki szinten is. Ezek a pozitív velejárók nyáron éppúgy érvényesülnek, mint a hidegebb időszakban, ezért nem érdemes lemondani a szaunáról a jó idő beálltával. Sok folyadék fogyasztásával és megfelelő lehűlési idővel a legnagyobb forróságban is épp olyan megnyugtató és biztonságos a szauna, mint a legzordabb télben.

Ha ön is szeretne rendszerezes szaunázóvá válni, mert fontos önnek a lelki egyensúlyának megteremtése és egészségének megőrzése, akkor jöjjön el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú  kültéri kikapcsolódást kínáló kiegészítők között. Szakértőink segítenek abban, hogy kiválaszthassa a terasza vagy kertje hangulatához leginkább illő szaunáját.

Címkék:

szauna nyár