Profilom 2018. március 22. Csütörtök - Beáta, Izolda

Dupla penthouse iglu a sí szerelmeseinek


A 2022-es téli olimpiai játékok egy lehetséges helyszínén, a kínai Zhangjiakou sípálya közelében dupla penthouse lakást alakított ki a művészet iránt rajongó házaspár. A Pekingtől északra eső hegyekben a PeNDa tervezte különleges iglu síházban az emeletet saját használatra megtartó tulajdonosok a földszinten vendégeket is várnak.A toronyban kialakított lakás 1800 négyzetméteres alsó szintjén a fehér falak és a mennyezet erősen hullámzó játéka akár a fagyott hó borította táj. A természetesség érdekében apró tökéletlenségekkel, gipszből kézzel formázott falakat a fa padlóval azonos kazettás fenyő borítás egészíti ki.

 

A számítógépes modellezésnek köszönhetően a bonyolult görbéket mindössze három hónap alatt sikerült kialakítani. A jégkunyhó lebegő falait LED-ek világítják meg.


Belépéskor a vendégek a síléceiket és csizmáikat a fali állványokon és egy külön ruhatárban helyezhetik el, a nappali-konyhasarokban pihenhetnek és étkezhetnek. Összesen hét hálószoba és hat fürdőszoba áll rendelkezésükre.

 

A legnagyobb szoba 270 négyzetméteres, csábító örvénnyel a fürdőszobában. A két legkisebb, mindössze 65 négyzetméteres hálószoba gyűrött fülkéje tisztelgés egy az asztalos apa által épített bonyolult gyermekkori játszóház emlékére, mint titkos búvóhelyek.

Cikk szerzője: Takács Andrea
 Facebook