Profilom 2018. február 18. Vasárnap - Bernadett

Gianni grillpizzája kiakasztotta az ízlelőbimbókat! Főzőshow és pizzadobálás a sztárséftől


Egy féltve őrzött pizzarecept, izgatott versenyzők, fantasztikus ételekkel jóllakatott közönség és persze rengeteg illatos grillfüst. Ilyen hangulatban telt az országos receptverseny első élő eseménye. Gianni és a pizzája mindent vitt: aki ott volt, biztos, hogy nem felejti el az ízét egykönnyen.

 

A Séf a Rácson receptverseny első élő eseményére gyűltek össze a versenyzők és a közönség a Broil King grillek sátránál szombaton az Otthon Design 2016 kiállításon. Az online séfverseny aktív indulói közül hatan is eljöttek a szabadfogású grillcsatára, ahol megnézhették a nyereményeket, élőben próbálgathatták a grilleket és persze értékes tanácsokat kaphattak a zsűritagoktól, akik magukat a legkevésbé sem meghazudtolva, a tét nélküli örömgrillezésen is igen szigorúan kóstoltak és értékeltek.

A showt pedig egyértelműen az olasz sztárséf zsűritag, Gianni Annoni vitte: életében először ugyanis grillpizzát sütött, amelyet az összegyűlt közönségnek és versenyzőknek egy rögtönzött élő show keretében készített el.

Én imádok grillezni! De még nem próbáltam soha grillen pizzát sütni – most fogom itt kipróbálni előttetek.  Remélem jól sikerül majd, nem tudom, én teljesen a kemencéhez vagyok szokva. De meglátjuk – a grillek jók, jónak kell lennie a pizzának is. – mondta Gianni tésztagyúrás közben.

 

És persze így is lett. Néhány perc alatt elfogytak a faszenes és gázgrilleken felváltva sütött pizzák, melyek a közönség szerint tökéletesek lettek. Gianni a pizzakészítés és s közönség szórakoztatása közben megosztotta a Séf a Rácson versenyzőivel a saját, féltve őrzött receptjét – de természetesen csak az összetevőket árulta el, a pontos mennyiségeket titokban tartotta, hiszen ennek a receptnek még szerepe lesz a versenyben…

A versenyzők pedig szintén ínycsiklandó falatokat tettek a rácsra. A meghívó szerint mindenki hozhatott magával akár otthon előkészített alapanyagot is, de a helyszínen is kínáltak a szervezők sokféle nyersanyagot.

Cooky például, aki már tavaly is döntős volt a versenyben, illatos, füstös texasi berbecue bordát készített. Ravazdi lány vegetáriánus étellel: grillezett mozzarellás céklájával állt a zsűritagok elé. Mortis a kapott alapanyagokból választott: baconbe tekert sertésszűzet készített. Ahogyan a  tavalyi győztes, BGE69 is, aki fűszeres szűzérméket tálalt töltött grillgombával. Míg Bobek és Szati  pedig mindketten pácolt, grillezett kacsamellet tálaltak a tányérjukra.

Kis Sándor, a Miele séfje és Gianni egyenként kóstolt és kíméletlenül értékelt. Na és persze tanácsokkal látta el a versenyzőket, amik bőven rájuk is férnek, hiszen még csak most jön a java! A jelentkezők hamarosan megkapják első fordulós feladataikat: meghatározott ételeket, megadott alapanyagokkal kell készíteniük, fotózniuk, videóreceptet forgatniuk és még ki tudja mennyi minden vár rájuk a május 7-ei döntőig.

Sok sikert, rácsra fel! 

 

Értékeld te is a versenyzők ételeit, kattints és szavazz! 

Ha Te is grilleznél a versenyben egy profi grillkészülékért, jelentkezz!

Cikk szerzője: spatrendonline.hu
 Facebook