„Nem titkolom, boldog vagyok…” Gubás Gabival beszélgettünk

Nemrég, személyes blogján, az Anyakanyarban 40. születésnapján így írt: „Jól élem meg a korom, és akkor most igen, írjuk le ezt is, az idő múlását. Nincs hiányérzetem. Beértem és belül rendben vagyok.” Hogy mi teszi Gubás Gabi életét teljessé, nos, erről kérdeztük a kétgyermekes színésznőt.


Nemrég, személyes blogján, az Anyakanyarban 40. születésnapján így írt: „Jól élem meg a korom, és akkor most igen, írjuk le ezt is, az idő múlását. Nincs hiányérzetem. Beértem és belül rendben vagyok.” Hogy mi teszi Gubás Gabi életét teljessé, nos, erről kérdeztük a kétgyermekes színésznőt.

 

Hogyan és mikor lett fontos számodra az, hogy egészségesen, tudatosan élj? 

Amióta az eszemet tudom, megpróbáltam az alternatív gyógymódok felé nyitni, és ha csak tehettem, ráhagyatkoztam. De legnagyobb szükségét akkor éreztem, amikor egy baleset során szembesültem az emberi esendőséggel. Egy sajnálatos alkalommal a hátamra estem, gerincsérülésem lett, amit elvileg műteni kellett volna. Akkor találkoztam a párommal, aki természetgyógyászként kezelésbe vett. 

Milyen felismerés ért?

A betegség mindig valaminek a jele, amely mint egy vészvillogó szól nekünk, hogy hiba van a rendszerben. Engem is arra késztetett, hogy elgondolkozzak, mi az, amit rosszul csinálok, vagy mi az, amin változtatnom kellene. A holisztikus kezelés során felerősítettük az immunrendszeremet, lehetőséget adva arra, hogy a szervezetem meggyógyítsa önmagát. Ehhez szükség volt arra is, hogy gondolati síkon rendbe tegyük a dolgokat, illetve a hidegen sajtolt olajok jótékony hatásával feltöltsük a szervezetemet. 

Hogyan zajlik egy ilyen kezelés?

Mindenekelőtt egy állapotfelmérés történik, majd egy személyre szabott receptúrát kap a páciens. Ebben hidegen sajtolt olajok, vitaminok szerepelnek, melyeket bármely bioboltban meg lehet vásárolni, és mindenki maga keveri össze a mixet. Én a mai napig a férjemet kérem meg arra, hogy készítse el számomra, mert hiszek abban, hogy az ő pozitív energiái hozzátesznek mindehhez. Nagyon fontos, hogy az ember gondolkodásmódjában is változás álljon be, és szükség esetén életmód tanácsadást kérjen. Ez így történt velem is: azokat az élelmiszereket, amelyek a gyógyulásomat megnehezítették volna, kiszortíroztam a konyhámból, az életemből. A mai napig nem használunk fehér lisztet, cukrot. De szem előtt tartva az arany középutat, nem teszünk semmit sem elvakultan. Így, amikor a gyerekeinket megkínálják fehérlisztből sütött édességgel, akkor természetesen megeszik, de otthon alapvetően arra törekszem, hogy egészséges alapanyagokból készítsem az ételeinket. 

  

Miért jók nekünk a hidegen sajtolt olajak?

Legtöbben felszívódási nehézségekkel küzdünk, ami azt is jelenti, hogy hiába visszük be az egészséges táplálékot a szervezetünkbe, azok nem tudnak teljesen felszívódni. Viszont ezek a hidegen sajtolt olajak nagyon jól beépülnek, így elkezdődhet a szervezet regenerálódása, öngyógyítása. Nagyon sokat tanultam a férjemtől, és megtapasztaltam mindennek a pozitív hatását. Megpróbálom előtérben tartani ezeket a jótanácsokat, és úgy érzem, fontos mindezt továbbadni. Ezért is indítottuk Farkasházi Rékával az Anyakanyart. Az oldalunkon szívesen írok arról, amit megéltem, megtapasztaltam, de emellett recepteket tettünk fel, és tippeket osztottam meg a terhességgel, a gyerekneveléssel, a szépségápolással kapcsolatban is. 

Mennyire lételemed a mozgás?

Színészként a testem egyfajta munkaeszközöm is, így nem tehetem meg, hogy elhanyagoljam. Mindig is a része volt az életemnek a mozgás: 4 évig balettoztam, 12 évig népi táncoltam, és utána sem hagytam abba, mert otthon vagy csoportban folytattam a mozgást. Az állapotosságom alatt is tornáztam. Az elmúlt két évben pedig a Power Plate lett a kedvencem. Ez a nagy rezgő tányér nagyon jól átmozgat, gyakorlatilag fél óra alatt ugyanazzal a hatásfokkal edzhetek, mintha órákat töltenék az edzőteremben – és lássuk be, két gyermek mellett ez igazán előnyös. Mivel a férjem jógaoktató is, így nagyon sok mindent tőle tanultam: a nyújtógyakorlatok és a helyes légzéstechnika a stresszesebb időszakokban jól jönnek. 

Ha feszült vagy, mit teszel?

Nem szabad túlfeszíteni a húrt, nem lehet a végletekben élni. Fontos, hogy időben észrevegyük a jeleket, és még akkor tegyünk ellene. Például, ha álmosság, fáradtság, kimerültség törne rám, nem várom meg, hogy teljesen maga alá gyűrjön. Kell, hogy létezzenek fékek, amelyeket a megfelelő pillanatban be kell vetni. Mert az élet mindenkit elsodor, ha hagyja. Ám, ha képesek vagyunk kicsit kívülről nézni mindezt, akkor látjuk azt is, mikor kell lassítani. Ilyen nálunk például, hogy elmegyünk kikapcsolódni. Nagyon szeretünk a zalakarosi MenDan hotelben wellnessezni, igazán családias és kedves közeg vár minket ott. Szeretem, amikor a családunk együtt tud lenni, nagyokat beszélgetünk, játszunk, kirándulunk, és élvezzük egymás társaságát. A gyerekekkel közösen hódolunk a fürdőzésnek, a jakuzzizásnak. 

Szoktatok szaunázni?

Nagyon szeretem az infra szaunát, otthon is van. A gyerekeknél megfázáskor, vagy a hűvösebb hónapokban preventív jelleggel néhány percre alkalmazni szoktuk. Látható eredménye van: Anna a beszoktatáskor ugyan néha megbetegedett, de nagyon gyorsan meg is gyógyult. 

A szépségápolás terén is a természetes mellett voksolsz?

Igen, figyelek arra, mit kenek a bőrömre. Tudatosan csak olyan termékeket vásárolok, amik nem károsak. Sokszor kérdezik, hogy mitől olyan egészséges, fényes a hajam. Ennek a titkát is a hidegen sajtolt olajoknál kell keresni. Mivel a körmünk, a hajunk az, ami jelzi, ha a szervezetünk nem kapja meg a megfelelő tápanyagot, ezért az ellentéte is igaz. Ha fel vagyunk töltve vitaminnal, ásványi anyaggal, csodásan fényes és csillogó lesz a haj.

Címkék: