Teljes felfrissülés a masszázsmedencében: Meditáció a jakuzziban kezdőknek

Itt az ideje lassítani a hétköznapok őrült tempóján: merüljünk el a masszázsmedence lágyan simogató habjaiban, vegyünk néhány felszabadítóan mély levegőt, és élvezzük, ahogy a forró víz ölelése felfrissíti testünket és elménket egyaránt.  


Mentális felfrissülésünk tökéletes helyszíne lehet a masszázsmedence, azonban ne feledjük: mint minden mást az élet egyéb területein, a szellemi kikapcsolódás módszereit is meg kell tanulnunk alkalmazni. Ez a 15 perces, masszázsmedencében elvégezhető gyakorlat tökéletes kezdés!

Meditálni szinte bárhol lehet, de ha egy masszázsmedencében tesszük, akkor a folyamat még könnyebb és pihentetőbb lehet, hiszen a meleg, nyugtató vízben könnyebb ellazulni a test és a lélek számára egyaránt. Ezt a 15 perces meditációt egyszerűen végezzük el lépésről lépésre – az eredmény garantált!

Mielőtt elkezdenénk, győződjünk meg róla, hogy a pezsgőfürdő hőmérséklete megfelelően kellemes-e, és kapcsoljuk ki a befúvókákat. Ezután helyezkedjünk el törökülésben a medencében, vagy olyan pozícióban, ahol a hát egyenes lehet. A fejet egy kicsit döntsük lefelé. Tegyük a kezeket a combunkra úgy, hogy a tenyér felfelé nézzen. Máris érezni fogjuk, hogy a jakuzzi a felhajtó erejének köszönhetően sokkal kellemesebb így ülni, mint a szárazföldön végezni a gyakorlatot.

Most következik az első lélegzet: csukjuk be a szemünket, majd vegyünk 5 nagyon mély és lassú lélegzetet. Ahogy kifújjuk a levegőt, a hangsúly azon az érzésen van, hogy a testnek mennyire jól esik ez a légzés és ez a megnyugtató pihentető helyzet. Folytassuk normál levegővétellel: a hangsúly most a testre kerül. Gondolatban pásztázzuk végig minden testrészünket, vizsgáljuk meg, mit, hol, hogyan érzünk. Fentről lefelé haladva, tudatosan lazítsuk el minden porcikánkat. Az arcot, a füleket, a homlokot, a vállakat, majd a karokat, a csuklókat.

Engedjük, hogy testünk teljes súlyával belesüppedjen az ülésbe, miközben élvezzük a medence vizének melegségét, ahogy simogatja bőrünket, ellazítja az izmainkat. A fókuszt helyezzük ismét a légzésedre. Számoljunk a belégzés és a kilégzés alatt, kezdve kettőtől, és folytassuk egészen addig, amíg egy lélegzetvétel alatt el nem érjük a tízet. Bár az elején nehéz megtartani a koncentrációt – hiszen a figyelmünk folyamatosan elkalandozik – idővel, sokkal sikeresebbek leszünk.

A Softub egyszerűen telepíthető, mobilis medencéi azok számára is tökéletes kikapcsolódást kínálnak, akiknek csak kisebb hely áll rendelkezésükre egy saját, személyre szabott wellness tér berendezésére. Az otthoni relaxáció további stílusos, minőségi kiegészítőit keresse a Spatrend sokszínű kínálatában online, vagy a bemutatótermek egyikében!

Címkék: