Tisztább bőr szaunázás után

Az ősz épp ideális időszak a szaunázás kiélvezésére. Mikor a test a hidegebb napot után a meleg után sóvárog, eljön a szauna ideje. És vele együtt a tisztább bőré is.


A szaunában vett hőfürdő az egyik legrégebbi egészségi és szépészeti módszer, amelyet már az ókorban is alkalmaztak. Az erőteljes izzadás hatására a pórusok megnyílnak és kitisztulnak, a törülközés során pedig az elhalt hámsejtektől is megszabadul a bőr. Ez a megújulási folyamat – valamint a hőingadozás, ami növeli rugalmasságot – fiatalon tartja a bőrt. Az izzadás során nemcsak a kosz, hanem a bőr felületén található ártalmas baktériumok is leválnak a bőrről, amivel egy időben a bőrfelszínhez közeli kapilláris erek kitágulnak. Ez gyorsítja a véráramlást és oxigénben dús vért szállít a bőr minden rétegében, amitől élettel telibbnek és puhábbnak is tűnik majd a bőrfelület.

Ha a szaunában eltöltött időt bőrradírozással, majd utána mély hidratálással kombinálod, a bőröd egészen új életre kelhet. A hatóanyagok sokkal jobban felszívódnak kitisztult pórusokon keresztül, és a bőr mélyebb rétegeibe is könnyebben eljutnak, hogy kifejtsék hatásukat.

Címkék:

szauna bőr