Tubózza fel immunrendszerét szaunával

A szaunázás pozitív élettani hatásait nemcsak a betegségek gyorsabb gyógyulásánál élvezheti ki, de abban segít a forró helyiség, hogy immunrendszere erősebbé és ellenállóbbá váljon.


A Journal of Human Kinetics szaklapban megjelenő tanulmány vizsgálta részletesen a szauna hatását az immunrendszerre, és az eredmények kifejezetten pozitívak.

A rendszeresen sportolók és nem sportolók között egyaránt vizsgálták, hogy a szauna hogyan befolyásolja a fehérvérsejt számot és a kortizolszintet. (Mindkettő erős indikátora a szervezetben zajló betegségeknek.)

A csoportokra osztott résztvevőket átlag 15 perc szaunázás után vizsgálták újra, és az eredmények már ilyen rövid idő alatt is ígéretesek voltak. A fehérvérsejt szám láthatóan megemelkedett, ami erősebb és hatékonyabb immunrendszert jelent. 

A rendszeres szaunázás tehát segít a szervezet védekezőmechanizmusát a legjobb fomájában tartani. Ettől feltehetően nem csak a betegségek ritkulnak majd, de a már meglévő megfázást is gyorsabban leküzdi a szerezet. És még szórakoztató is!