Aki nem hiszi, járjon utána Kehidakustányon

Hamarosan férjhez megyek, ezért azt találtam ki, hogy pár napot a szüleimmel töltök, még mielőtt bekötik a fejem. Úti célunk Kehidakustány volt, ahova már többször ellátogattunk. Szállásunkat a Kehida Termálban foglaltuk le.


Hamarosan férjhez megyek, ezért azt találtam ki, hogy pár napot a szüleimmel töltök, még mielőtt bekötik a fejem. Úti célunk Kehidakustány volt, ahova már többször ellátogattunk. Szállásunkat a Kehida Termálban foglaltuk le.


Augusztus utolsó hétvégéjére esett a választásunk és bár nem volt kánikula, orrunkban már éreztük a kora ősz illatát. Az első napon a gyors szállásfoglalás után, fürdőköpenyben átsétáltunk édesanyámékkal  a fürdőbe, mivel a négycsillagos Kehida Termál Hotel különlegessége, hogy közös épületben van a Kehida Gyógy- és Élményfürdővel. A 38 fokos kinti fedett termál medencében ültünk a szabad levegőn, amikor elkezdett szakadni az eső. Fantasztikus érzés volt, hiszen a kellemes meleg vízben a hideg esőcseppeket nem is lehetett érezni. Most már tényleg vége a nyárnak, és ez az időjáráson is megmutatkozott! Egy kedves úriember lépett hozzánk, és hozott egy-egy pohár limonádét. Csodás volt, ahogy szemerkél az eső, mi pedig a citromos hűsítőnket a 38 fokos vízben iszogattuk.

A szeptember mindenkinél egy mini újév, ezért is szerettem volna a szüleimmel tölteni ezt a pár napot. A ház tisztasága, a személyzet végtelen kedvessége, figyelmessége, a vendéglátás kitűnő gasztronómiája lenyűgözött minket. Édesapám imád enni, tehát a hotel kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont volt, hogy a szálloda étterme milyen ételeket kínál fel. Panaszra itt nem volt okunk.


Édesanyámmal minden reggeli után a spa részleg felé vettük az irányt. Az aromafürdők és a szaunák világát imádtuk a legjobban. Volt szerencsém kipróbálni a citromolajos kádfürdőt. A frissítő citrom illatától a testem és a lelkem is új erőre kapott. A szauna világban eltöltött élményeink páratlanok voltak. Édesapám odáig van az infraszaunáért. Az infra kabinban a kezelés nagyon kíméletes, már 40°C-on élvezhető a sugarak hatása, hiszen nem a magas hőmérsékletnek van szerepe a megelőzésben és a gyógyításban, hanem a test által elnyelt meleg energiájának.


Míg apu az infraszauna jótékony hatásait élvezte, addig mi anyával elmentünk a szauna felöntésre, ami nem más, mint egy szertartás, ami 8-15 percig tart. Célja, hogy plusz forrósági ingert ad, amely erősíti az izzadást. A technika hatására 20%-kal több méreganyag távozik a szervezetből, ami így a nyár végével és az esküvő előtt igazán ránk fért.


A három nap nagyon hamar eltelt, bár nem csodálkozunk. A hétvégén szerzett élményekből most már egészen biztos, hogy átvészeljük az őszt és a telet, s várva várjuk a Kehida tavaszi arcát! Címkék: